Corona gooide roet in mijn plannen

Het was de bedoeling dat ik dit academiejaar mijn eerste stage zou doorbrengen bij The Outsider, een evenementenbedrijf in Aalst. Het contract werd getekend, en het aftellen kon beginnen. Maar toen kwam het coronavirus. Veel scholen sloten hun deuren, en het spreekt voor zich dat mijn stage in de toeristisch-recreatieve sector in het gedrang kwam. Een zeer spijtige zaak, aangezien ik enorm hard uitkeek naar deze ervaring. De onzekerheid die volgde, maakte mij onrustig.

Op een gegeven moment keek ik naar het nieuws: “Opnieuw 200 doden door corona in Italië”. Ik voelde mij op dat moment helemaal niet goed. Er lagen enorm veel mensen te vechten voor hun leven, en ik maakte mij druk over het feit dat ik door het coronavirus geen stage zou kunnen lopen. Ik kwam al snel tot het besef dat de hele samenleving wereldwijd nadelen ervaarde door deze crisis, en dus legde ik mij neer bij de situatie.

Gelukkig kwam er al snel een oplossing voor de studenten die geen stage zouden kunnen lopen: het TRM Creative Lab. Een vervangstage op afstand, voor een projectbureau dat de toeristisch-recreatieve sector innovatieve en creatieve oplossingen zou aanreiken gedurende deze uitdagende tijden. Ik ging in dit kader al snel deel uitmaken van de Transport Hub. Er werd binnen de Hub wekelijks vergaderd, en tijdens deze vergaderingen gaven de coördinatoren steeds uitleg over de projecten die ons werden toegewezen. Gedurende mijn tijd als medewerker binnen de Transport Hub, nam ik de functie Sales en Networking op mij.

Hub Transport

Binnen de Transport Hub heb ik de kans gekregen om aan verschillende projecten mee te werken. Ik heb bijvoorbeeld voor mijn initieel stagebedrijf, The Outsider, teksten mogen schrijven die zij kunnen publiceren op hun website. Daarnaast heb ik voor nichetouroperator Pegase een nieuwsbrief geschreven, en heb ik kunnen meewerken aan een brochure over Blankenberge voor het bedrijf Water-Taxi. Tenslotte heb ik ook voor Segway Gent een aantal nieuwe thematische routes mogen uitwerken. Het spreekt voor zich dat al deze projecten veel professionaliteit en de nodige discipline vereisten om ze tot een goed einde te brengen.

Wegens een versoepeling van de coronamaatregelen, kreeg ik in mei de kans om toch stage te gaan lopen bij The Outsider. Al snel werd duidelijk dat het bedrijf mij niet de taken kon laten opnemen die in we in mijn stagecontract overeengekomen waren. Uiteindelijk heb ik dan beslist om met onmiddellijke ingang de stage bij The Outsider te beëindigen, en kwam ik terecht binnen de Transport Hub van het TRM Creative Lab.

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat er de dag van vandaag veel onzekerheid heerst. Toch ben ik trots op mijn docententeam en klasgenoten voor hun inzet, die ervoor gezorgd heeft dat wij in deze onzekere tijden toch een mooie prestatie hebben neergezet. Ik hoop dat we op 19 juni allen samen kunnen zeggen dat het ons gelukt is, en dat we elkaar snel weer in goede gezondheid mogen begroeten!

Bron: Alasdair Elmes

– Luan Nushi

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven