An unexpected journey for everyone to read

Hallo, wij zijn de studenten van het tweede jaar en derde jaar Toerisme- en Recreatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel. Graag nodigen wij je uit om deze bulletin door te nemen op zoek naar waardevolle schatten die wij verzamelden tijdens onze Corona-vervangstage (maart 2020 tot juni 2020). Dit bulletin is gevuld met interessante nieuwsartikels over de obstakels die de toeristische sector tijdens Covid 19 heeft moeten overwinnen. Zo kan je het verhaal volgen vanaf het […]

Working and developing personally, as opposed to working professionally

For most students, enthusiasm for their internship made way for emotions like confusion and doubt, later on followed by disappointment… The buildup of the COVID-19 pandemic wouldn’t mean that our internships would be cancelled, but very soon we realized, it actually did.
The border shutdowns, setup of travel restrictions and plain out airport closures affirmed our doubts that international internships were a no-go. Soon after, even my local internship organization notified me that they simply had zero work available, so they couldn’t help me out either.
Luckily enough, EhB had already stepped in to support students who were left in the dark. Everyone without an internship would be able to join a new home working project, meant to replace our omitted functions: the TRM Creative Lab.

Een stage om nooit te vergeten

In normale omstandigheden zou dit bericht moeten gaan over mijn stageperiode bij Brussels Airlines. Jammer genoeg zijn de omstandigheden waarin we ons al maanden bevinden al lang niet meer normaal te noemen. De coronacrisis houdt op dit moment de hele wereld in zijn greep. Mijn stageperiode is, net als die van vele van mijn medestudenten, in het water gevallen.

Unpredictable

Een paar maanden geleden was ik volop aan het zoeken naar een stageplaats voor mijn eerste, acht weken durende, stage. Wie had er toen gedacht dat deze nauwkeurige vooropgestelde plannen uiteindelijk niets meer zouden betekenen? Een stage als check-in-agente bij luchthavenbedrijf Aviapartner, dat was de stage waarvoor ik getekend had. De dagen vlogen voorbij en ik werd steeds ongeduldiger om eindelijk aan deze stage te kunnen beginnen. Door de uitbraak van een wereldpandemie kreeg ik echter al snel het gevoel dat mijn stage niet ging kunnen doorgaan…

Corona gooide roet in mijn plannen

Het was de bedoeling dat ik dit academiejaar mijn eerste stage zou doorbrengen bij The Outsider, een evenementenbedrijf in Aalst. Het contract werd getekend, en het aftellen kon beginnen. Maar toen kwam het coronavirus. Veel scholen sloten hun deuren, en het spreekt voor zich dat mijn stage in de toeristisch-recreatieve sector in het gedrang kwam. Een zeer spijtige zaak, aangezien ik enorm hard uitkeek naar deze ervaring. De onzekerheid die volgde, maakte mij onrustig.

Een stem voor Brussel

Niet enkel de toeristische sector kreeg harde klappen door deze crisis. Zowat alle sectoren kregen te maken met de gevolgen van het virus. Zowat alles werd geannuleerd en vrijwel iedereen werd aangeraden om thuis te blijven. Ikzelf zat nog volop in de zoektocht naar een stageplaats en hoor mijn studiebegeleidster nog zeggen: “Als het moet, kom je hier op school stage lopen.” Enkele weken later was dat dan ook het geval, niet omdat ik nog geen stageplaats had maar omdat Covid-19 toch een erger virus bleek te zijn dan voordien verwacht.

De heropstart van vliegreizen in België

Vanaf 15 juni start de luchtvaartverkeer weer de lucht in. Op Brussels Airport worden een zeventig aantal vluchten verwacht, mede dankzij de herstart van de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, en er is ook een eerste lijnvlucht gepland op de luchthaven van Charleroi. Op beide luchthavens worden maatregelen in acht genomen: temperatuurcontroles van passagiers en het verplicht dragen van een mondmasker.

Met een koffie in de hand, is werken buitengewoon plezant

Ik ben Lance Van den Driessche, een twintigjarige jongeman uit Asse en eveneens een tweedejaarsstudent in de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel. Aan het begin van het tweede academiejaar, besloot ik om stage te lopen bij een touroperator om mijn competenties en interesses met betrekking tot productontwikkeling, klantgerichtheid en actualiteit en maatschappij verder te ontplooien. Hieruit volgde dat ik graag stage wilde lopen bij Live To Travel te Aalst om vakantiegangers, die voor een reis opteren op bestemmingen in Afrika of Oceanië, een unieke en fijne beleving te garanderen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven