Een stem voor Brussel

Niet enkel de toeristische sector kreeg harde klappen door deze crisis. Zowat alle sectoren kregen te maken met de gevolgen van het virus. Zowat alles werd geannuleerd en vrijwel iedereen werd aangeraden om thuis te blijven. Ikzelf zat nog volop in de zoektocht naar een stageplaats en hoor mijn studiebegeleidster nog zeggen: “Als het moet, kom je hier op school stage lopen.” Enkele weken later was dat dan ook het geval, niet omdat ik nog geen stageplaats had maar omdat Covid-19 toch een erger virus bleek te zijn dan voordien verwacht.

Onze docenten kwamen met een oplossing voor de geannuleerde stages en om de toeristische & recreatieve sector te steunen door het oprichten van het Creative lab. Studenten kregen de ruimte om te kiezen voor een hub die hen het meeste interesseerde. Zo kwam ik terecht bij de hub Studio Cultuur Brussel. Concrete taken waren er niet, mijn medestudenten en ikzelf waren helemaal vrij om zelf creatieve projecten op te starten.

Bron: Studio.cult.Bxl

Studio Cultuur

De eerste weken van Studio.cult.Bxl zijn we vooral op zoek gegaan naar wat we konden doen en voerden we een online onderzoek naar wat er zich in Brussel allemaal afspeelde en in de toekomst zou of kon afspelen op vlak van Cultuur. Eenmaal de regels soepeler werden, startten we een project op waarbij ik samen met mijn groepje op zoek ging naar de mening en stem van Brusselse inwoners. Hiervan plaatsten we 2 keer per week het resultaat op onze sociale-media-pagina’s. Niet enkel de Brusselse inwoners konden hun stem laten horen want er werden ook interviews afgenomen met directeur Peggy van Lierde van Choco-story, een interactief Brussels museum over chocolade, en directeur Arnaud Bozzini van ADAM, het Brussels designmuseum aan de Heizel. Verder was er ook een groepje dat zich bezig hield om de verschillende stemmen uit het Brusselse nachtleven weer te geven.

Een ander project dat we hebben opgestart, was Redraw Brussel. Hierbij kon ik mijn animatie- en communicatie-skills naar boven halen om kinderen hun droombeelden van Brussel te laten omzetten in krijttekeningen. De eerste keer hebben we onze doelen gericht op het pleintje aan de Ninoofsepoort, dit leverde ons mooie resultaten op. De 2de keer was op het Muntplein, hier waren de resultaten minder doordat de politie onze actie vroegtijdig kwam stoppen. Ze kwamen ons melden dat we een toestemming van de stad Brussel nodig hadden om onze activiteiten op straat verder te zetten. Dit was een bijzondere ervaring die ons nog lang zal bijblijven.

Bron: Studio.cult.Bxl

Het resultaat van al onze acties en interviews is te vinden onder de naam Studio.cult.Bxl op Facebook en Instagram. Ga dus zeker en vast zelf het resultaat van de voorbije weken bekijken!

-Lore Liègeois

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven