Unpredictable

Een paar maanden geleden was ik volop aan het zoeken naar een stageplaats voor mijn eerste, acht weken durende, stage. Wie had er toen gedacht dat deze nauwkeurige vooropgestelde plannen uiteindelijk niets meer zouden betekenen? Een stage als check-in-agente bij luchthavenbedrijf Aviapartner, dat was de stage waarvoor ik getekend had. De dagen vlogen voorbij en ik werd steeds ongeduldiger om eindelijk aan deze stage te kunnen beginnen. Door de uitbraak van een wereldpandemie kreeg ik echter al snel het gevoel dat mijn stage niet ging kunnen doorgaan…

Hub Transport

Zodra de afgelasting van mijn oorspronkelijke stage werd aangekondigd, ontving ik een e-mail waarin de school mij een vervangstage aanbood. Deze vervangstage zou dienen als alternatief voor diegenen die hun stageplaats kwijt geraakt waren als gevolg van het coronavirus. Er werden ons binnen het TRM Creative Lab, de naam die het vervangproject uiteindelijk zou gaan dragen, verschillende Hubs gepresenteerd. Na het doorgeven van mijn top twee, kreeg ik de Hub Transport toegewezen. Deze Hub bestond uit twaalf andere studenten, die ik gedurende acht weken lang medewerkers mocht noemen. Het doel van onze Hub was om toeristisch-recreatieve bedrijven, gelinkt aan transport, innovatieve en creatieve oplossingen aan te bieden als antwoord op projecten die zij ons voorschotelden.

Elke medewerker binnen de Hub kreeg een functie toegewezen. Ik kreeg de functie Sales en Networking, wat inhield dat ik verantwoordelijk was voor de promotie van de producten naar de klanten toe. Ik heb binnen de Hub Transport aan verschillende projecten mogen meewerken. Bijvoorbeeld, gedurende de eerste drie stageweken mocht ik voor de actualiteitsopdrachten verschillende vormen van promotiemateriaal ontwikkelen. Ook heb ik voor het bedrijf Water-Taxi een flyer en promotiefilmpje ontwikkeld.

De overstap van een stage bij Aviapartner naar een vervangstage binnen het TRM Creative Lab, maakte het heel chaotisch voor mij. Ook keek ik enorm uit naar mijn stage bij Aviapartner, wat er natuurlijk voor zorgde dat ik teleurgesteld was en veel zaken heel onduidelijk waren. Toen de toeristisch-recreatieve bedrijven ons projecten begonnen aanreiken, maakte dat teleurgestelde en onduidelijke gevoel al snel plaats voor puur enthousiasme.

Gedurende de afgelopen acht weken leerde ik mijzelf overtreffen. Deze vervangstage heeft mij geleerd dat, wanneer je iets graag doet, je het automatisch ook goed doet en er 100% voor gaat. Mijn functie binnen de Hub Transport vroeg enorm veel creativiteit, en dit heeft mij bijvoorbeeld aangezet tot het leren van hoe ik video’s professioneel kan bewerken. Ik ben er mij nu van bewust dat de Sales en Networking-afdeling echt iets voor mij is.

Bron: Priscilla Du Preez

– Ibtissam El Jebari

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven