Hub Cultuur

In het tweede jaar Toerisme- & Recreatiemanagement (TRM) krijg je de mogelijkheid om alle kennis die je hebt opgedaan in praktijk toe te passen. Door bepaalde omstandigheden, gekend onder de naam coronacrisis, werden vele stageplaatsen afgelast. TRM besloot hierdoor om een Brussels persbureau op te richten.

“Brusselse Nightlife”

Het persbureau werd onderverdeeld in verschillende hubs. Ik verkoos de hub Cultuur. In deze hub zijn we op zoek naar stemmen uit de Brusselse cultuur. Samen met twee collega’s heb ik me vooral gefocust op het Brusselse nachtleven. Het Brusselse nachtleven was voor mij een uitdaging. Het nachtleven is een thema waar de overheid zich niet mee bezig hield. Dit zal pas als laatste behandeld worden. Hierdoor was het voor mij een uitdaging om deze actoren hun stem te laten horen. In ons groepje “Brusselse nachtleven” gaan we vooral op zoek naar stemmen zoals Dj’s, artiesten, ondernemers, bazen van discotheken, acteurs, … . Na veel deskresearch gingen we enkele artiesten contacteren. Alle inhoud en antwoorden die we kregen werd naar mij doorgestuurd. Deze zette ik vervolgens om in een artikel op onze website, en werd gepromoot op onze Instagram- en Facebookpagina. Op onze Instagrampagina werden steeds foto’s van onze artiesten afgebeeld in de bijpassende lay-out. De coronamaatregelen werden versoepeld en hierdoor besloten we om face-to-face te interviewen. De inhoud verwerkte ik vervolgens in een video. Door het plaatsen van een video, gaf dit ons publiek een visueel beeld van hoe onze artiesten de coronacrisis doormaakte.

Bron: Wallpaper Flare

Social media

Naast de opdrachten van “Brussels Nightlife” hield ik mij vooral bezig met de Instagram- en Facebookpagina. Deze groep bestaat uit meerdere personen. In elke subgroep werd 1 verantwoordelijke voor de sociale media aangeduid, waaronder ik voor het nachtleven. Dagelijks zijn we bezig met het volgen van actoren, foto’s en video’s plaatsen, mensen antwoorden, akkoord geven aan elkaar, story’s, …

Na enkele weken besloot onze hub om andere projecten te beginnen die wel nog steeds gelinkt zijn aan onze Instagram- en Facebookpagina. Mijn project zal volgende week starten. De bedoeling van dit project is om de feestgangers een stem te geven. Door de coronacrisis zijn er veel zaken veranderd of zullen veel zaken veranderen en andere beslissingen genomen worden. Dit is het juiste moment om het publiek een stem te geven om mee te kunnen beslissen over bepaalde zaken, zoals het gevolg van discotheken, terrassen, hun toekomstbeeld over Brussel, …

Bij de start van de hub was het moeilijk om een idee te krijgen over wat en hoe onze stage zou verlopen, maar na verloop van tijd begon ik mijn plaats binnen de hub te vinden. Persoonlijk ben ik graag bezig met sociale media en het opmaken van foto’s/tekst en door deze hub kon ik dit op een professionele manier doen. Doorheen het jaar werkte ik steeds met dezelfde mensen en tijdens deze opdracht heb ik met meerdere mensen gewerkt en andere vaardigheden ontwikkeld.

Bron: George Pagan III

-Cidjy Bouckaert

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven