Mijn stage bij Beyond Borders

Wat was ik blij dat ik mijn oorspronkelijke stage mocht lopen ondanks de hele coronacrisis. Ik had hier al heel lang naar uitgekeken en zou diep teleurgesteld geweest zijn als alles werd afgeblazen.

Op 18 mei was het zo ver, mijn eerste stagedag! Op van de stress en veel te vroeg in het station zat ik te wachten op mijn trein. Dat stomme mondmasker in combinatie met mijn diepe stress-ademhaling was geen pretje. Maar ik had er zin in! Zin om dit avontuur in te stappen en een nieuwe ervaring aan te gaan. Ik voelde ook dat het mij zou bevallen; stage lopen in een reisbureau dat avontuurlijke reizen in elkaar steekt, echt iets voor mij.

Bijleren en amuseren

Mijn trein kwam aan in mijn station van bestemming, Herentals. Het reiskantoor Beyond Borders is op wandelafstand van het station gelegen. Perfect. Een ochtendwandelingetje met de zon op mijn snoet doet altijd deugd. Ik was er bijna nu, mijn hart begon alleen maar sneller te slaan. Ik ging ervoor. Ik stapte het kantoor binnen en de zaakvoerder Joris en zijn medewerker Sander ontvingen mij meteen met open armen (niet letterlijk natuurlijk, want ja, anderhalve meter…). Meteen voelde ik mij op mijn gemak. Even later ontmoette ik Jana, de tweede zaakvoerder van het bedrijf. Ze vroegen aan mij wat ik hoopte te verwachten van mijn stage en mijn antwoord daarop was bijleren en amuseren. Die twee aspecten waren voor mij het belangrijkst. Deze zijn dan ook allebei waargemaakt. Nu, tijdens mijn laatste stageweek, kijk ik er al tegenop om dit leuke team te verlaten.

Helaas zijn er veel reizen geannuleerd vanwege het coronavirus.

Beyond Borders heeft nog nooit zoiets als een pandemie meegemaakt. Ze zijn een jonge en nieuwe onderneming. Voor de zomer was er niet veel meer te organiseren, maar godzijdank wel voor de winter. Noord-Lapland is zeer populair voor de winter van 2020 en het begin van 2021. Ik heb veel gepersonaliseerde aanbiedingen gemaakt voor deze bestemming en deze voorgesteld aan de klanten. Ik had ook mijn handen vol met het reguleren van annuleringen. Ik heb bijvoorbeeld verschillende partners in Canada gemaild om reserveringen en activiteiten zoals walvisspotten te annuleren. Ik deed mijn best om een volledige terugbetaling te krijgen. Dat was de bedoeling.

Ik heb zoveel geleerd van mijn stage bij Beyond Borders. Ik heb geleerd om registraties te verwerken, vluchten te boeken, goede e-mails te schrijven en creatief te denken. Ik heb ook mijn kennis van Microsoft Excel uitgebreid. Dit is slechts een klein deel van alles wat ik heb geleerd, maar ik wil je niet vervelen door het allemaal op te sommen.

Expeditie d’Ardennes

Op 1 juni ging ik mee naar de Ardennen, regio Hamoir. Hier hebben we met de gidsen, zaakvoerders en medewerkers het reisconcept ‘Expeditie d’Ardennes’ uitgetest. Deze zomer zullen 8 duo’s tegen elkaar strijden tijdens deze reis. Dit te voet, op het water en met de fiets. De competities worden steeds aan elkaar geknoopt met uitdagende challenges en denkopdrachten. Samen met een gids, Andy, die ik nog nooit eerder ontmoette, vormde ik een duo op deze dag. Samen hebben we gewandeld, gelopen, gefietst en gekajakt op de Ourthe. Toen is mij ook meteen duidelijk geworden dat ik dringend aan mijn conditie moet werken. Ik heb mij enorm geamuseerd op deze dag. Ik heb genoten van het gezelschap, het mooie weer en de ervaring. Dit was zonder twijfel het hoogtepunt van mijn stage.

Bron: Casper Menting

-Luna Slaets

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven