Anders dan verwacht

Wanneer het duidelijk werd dat mijn stage niet door zou gaan wist niemand wat er juist ging gebeuren. Het vervangproject werd heel last minute bedacht en we kregen hier dus ook laat informatie over. Tot mijn verbazing werd hier toch een heel leuk project gestart. Er werd een minibedrijfje opgestart met meerdere afdelingen waaronder de hub Studio Cultuur en Co-creatie. Ik heb de kans gekregen om aan beide afdelingen mee te werken en om zo meerdere functies te kunnen ervaren.

Een nieuwe uitdaging

Studio Cultuur is waar ik ben gestart. Hier was het belangrijk om je creatieve kanten boven te halen en ideeën te bedenken om de culturele sector in Brussel te ondersteunen. Verschillende groepjes werden hier opgericht onder andere nachtleven en publieke ruimte. In het midden van de periode van het stageproject had ik toch even een dipje, aangezien mijn oorspronkelijke stageplek veel sociaal contact zou bevatten met toeristen en bezoekers in Brussels. Idealiter had ik mijn Franse en Spaanse vaardigheden heel wat bijgewerkt. Als de sociale persoon die ik ben was het dus moeilijk om tijdens deze twee maanden achter mijn computerscherm mijn motivatie te behouden. Na een aantal gesprekken bleek het mogelijk te zijn om van afdeling te veranderen. Desondanks de leuke, creatieve sfeer in Studio Cultuur vond ik het heel aangenaam om voor een nieuwe uitdaging te gaan bij Co-creatie. In deze afdeling werd er actief meegewerkt aan projecten van bedrijven in de toeristische- en recreatieve sector van België, waar ik meteen aan een project ben begonnen om een marketingpromotie te ontwikkelen voor een kleinschalig reisbureau.

Op ontdekking met Trage Wegen

Gedurende deze periode werd mij ook gevraagd om mee te werken aan een project waar een collega-student zijn stage hield voor de lockdown. Ik mocht nu ook artikels schrijven voor Trage Wegen rond duurzame uitstapjes in België die mensen kunnen inspireren voor alternatieve activiteiten tijdens de zomer. Het leuke hieraan was dat ik zelf ook op stap kon om uitstappen uit te proberen. Zo heb ik onder andere de waterbus in Brussel eens kunnen uitproberen.

Ondanks de situatie waar we allemaal vastgeklampt zaten aan ons computerscherm heeft de Erasmushogeschool een heel leuk alternatief project opgestart. Onder alle afdelingen waren zoveel functies beschikbaar waar iedereen zijn kwaliteiten wel kwijt kon.

Bron: Hybrid

-Clara Dansercoer

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven