Zomerkampen, Covid19, Creative Lab en Tom Waes

Een plotse kentering in ons leven, dat gebeurde er op 12 maart 2020.  Normaal zou ik mijn stage beginnen in April bij Brussels Airlines op de luchthaven, waar ik enorm naar uitkeek, na weliswaar de geplande examens te hebben af gewerkt. Maar die dag veranderde dus alles waar ik en mijn studiegenoten zo naar uitgekeken hadden. De stage werd geannuleerd en tot mijn grote spijt een groot deel van praktische ervaring als dusdanig ook. Maar die werkervaring staat nu even on hold door COVID-19. Plots was er veel onzekerheid, hoe gingen we dit kunnen oplossen? Zouden we nog een stage kunnen doen? Mochten we overgaan naar ons 3e jaar als we die stage niet deden….

Creative Lab

Gelukkig voor ons heeft de richting Toerisme- en recreatiemanagement een vervangstage uitgewerkt voor het 2de en 3de jaar, zodat we op een alternatieve manier toch iets in de plaats kunnen doen. Dit project heet het TRM Creative Lab. Deze werd gepland te starten na de examens.

De bedoeling is dat we bedrijven in de toeristische sector proberen te helpen door gerichte onderzoeken te doen, enquêtes te maken en de nodige analyses te doen. Er waren verschillende teams waar we deel konden van uitmaken met elk hun specifieke taken. Het TRM creatieve lab is dus onderverdeeld in verschillende hubs, en na lang nadenken heb ik gekozen en ben ik fier nu te zeggen dat ik deel uitmaak van het Research and Development team.

The work

So we started in a challenging environment with the necessary tools working from home. I can say that for me the most interesting and challenging tasks are coming from Toerisme Vlaanderen. We’re a team of 12 student, all eager to work on this project. Our main job is that when we receive the questionnaires, we have to analyze and interpretive them. These results we have to share with Toerisme Vlaanderen as this gives them a truly correct insight in the actual trends. A very important job to do for me and the team.

Reizen Waes

The second assignment we had was Reizen Waes. For this one they asked us to find unique spots in our hometown. This gave me the opportunity to discover my own village, I can recommend that to everybody to do so. Part of this assignment also was to find a unique spot in Belgium.

So I can say we received a number of tasks that keep us occupied in a different way as the one we thought we were going to do. Off course it’s a pity they canceled our internship, but I have to admit that the solution our professors found is a challenging solution. It give us the opportunity to think different and to work in abnormal circumstances.

Ondanks de onverwachte wending en het feit dat we geen praktische ervaring konden opdoen, zal deze stage ons ook helpen om op een andere manier te leren denken, inventief te zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit een absolute meerwaarde zal bieden in deze moeilijke periode.

-Arne De Spiegeleer

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven