Het juiste pad kiezen binnen de richting Toerisme- en Recreatiemanagement

Na drie jaar toerisme gestudeerd te hebben in het middelbaar was het voor mij wel duidelijk dat reizen, people of the world, cultuur en talen 100% mijn ding zijn. Nog steeds wordt dit elke dag bevestigd dankzij de richting die ik nu studeer. Maar je kent dat wel, dat gevoel dat je je afvraagt waar je later zal staan? Wat je zal doen als beroep? Wie je zal zijn als persoon?

Iedereen verdient vakantie

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplaats ging ik op zoek naar de gekste plekken om stage bij te lopen. Telkens vielen die plannen in het water en uiteindelijk eindigde mijn zoektocht bij Toerisme Vlaanderen, ‘Iedereen verdient vakantie!’. Dit is een netwerkorganisatie dat mensen vakanties aanbiedt voor wie het normaal niet mogelijk is om op vakantie te gaan. Voor mij leek dit de perfecte gelegenheid om eens met beide voeten terug op de grond te komen en niet altijd te denken dat reizen ver moeten zijn om ervan te kunnen genieten.

TRM Creative Lab

Maar… al snel werd duidelijk dat ook dit plan in het water zou vallen wegens de coronacrisis. Uiteindelijk belandde ik bij het TRM Creative Lab. Wanneer we de gelegenheid kregen om een hub te kiezen waren er meerdere hubs die me enorm aanspraken. Vraag me niet waarom, maar na lang denken, koos ik de hub die me het minst aansprak. Al van kleins af aan ondervond ik dat ik eerder creatief en praktisch ben aangelegd. Toch koos ik ervoor om stage te lopen bij de hub Research & Development die een toch wel vrij theoretische werking heeft.

Research & Development

Ik koos hiervoor omdat ik bewust wil werken aan mijn zwakke punten binnen de richting. Ondertussen zijn we dag 24 van mijn stage en kan ik niets anders zeggen dan dat ik al ontzettend veel heb bijgeleerd. Mijn hub kreeg onder andere een opdracht van Toerisme Vlaanderen in verband met de reisintenties van de Belg. Deze gegevens zouden we verwerken met SPSS, een statistisch programma. Wanneer ik het woord SPSS hoorde, blokkeerde ik al helemaal, maar een pad groeit door het te belopen en zoals ik al eerder vertelde zijn we nu 24 dagen later en heb ik onvoorstelbaar veel bijgeleerd over de onderwerpen die me voorheen moeilijker lagen. Al snel werd duidelijk dat ook onderzoek binnen onze sector enorm interessant en belangrijk is om nieuwe producten te kunnen ontwikkelen, iets wat me vooraf niet interesseerde.

Ik kan niet genoeg herhalen hoe belangrijk het is om af en toe te kiezen voor het foute pad om zo je kennis te kunnen uitbreiden over dingen waar je nog niet goed in was.

Deze week kregen we ook een opdracht binnen van touroperator Zeppelin Reizen waarin we ‘de beste klanten binding ever’ moesten uitwerken voor hen. Deze opdracht gaf me wat ademruimte en weer de gelegenheid om mijn creativiteit boven te halen.

Om af te sluiten geef ik je graag mee dat het vinden van jouw juiste pad niet altijd hoeft te bestaan uit het kiezen van de gemakkelijkste weg. Durf een uitdaging aangaan, wie weet loop je tegen de muur, wie weet bevalt het je, enkel zo kan je je kennis uitbreiden.

-Justine Bautens

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven