Wat gebeurt er allemaal?

Op 25 maart 2020 kreeg ik een ongelukkige e-mail van mijn stagementor: mijn stage bij luchthavenbedrijf Aviapartner werd geannuleerd… Mijn droom om gedurende mijn eerste stage in mijn academische carrière op de luchthaven te werken, viel letterlijk in het water. Een mooi uniform, contact met passagiers, en alle taken die bij het inchecken komen kijken, werden opeens verre gedachten. Ook zat ik op dat moment met veel vragen: ‘wat ga ik nu doen?’, ‘moet ik zelf een andere stageplaats zoeken?’, enzoverder. Al snel bleek dat ik nog even op de antwoorden op deze vragen zou moeten wachten.

Alternatief

Begin april kreeg ik, samen met de meerderheid van de tweedejaarsstudenten uit onze richting, meer uitleg omtrent de vervangstage. De docenten binnen de richting Toerisme- en Recreatiemanagement zouden een TRM Creative Lab op poten hebben gezet als alternatief voor onze stage. We moesten allemaal een sollicitatiebrief schrijven waarin we onze interesse in een bepaalde hub konden uiten. Ikzelf vond het kiezen van één specifieke hub niet zo’n gemakkelijke taak, dus hield ik rekening met de vragen ‘wat trekt mij het meeste aan?’ en ‘waar zie ik mijzelf het meeste groeien?’. Plots dacht ik terug aan mijn initiële stage bij Aviapartner, en hoe graag ik daar stage wou lopen… De beslissing betreffende de hub was dan ook snel gemaakt: ik zou mijn vervangstage doorbrengen als medewerker binnen de hub Transport. De link met Aviapartner was namelijk overduidelijk: Aviapartner is een luchthavenbedrijf en luchtvaart kan men onderbrengen onder transport.

Hub Transport

Binnen de hub Transport is het de bedoeling dat de medewerkers projecten, aangereikt door werkelijke toeristisch-recreatieve bedrijven en gelinkt aan de transportsector, behandelen. Al snel werd duidelijk dat de transportsector niet alleen het vliegtuig en de auto inhoudt, maar ook de fiets en een kajak behoren tot de verschillende transportmodi.

Ik kreeg de taak van researcher binnen de hub toegewezen. Dit houdt in dat ik vooral insta voor het uitvoeren van onderzoek. Als researcher is het van cruciaal belang dat ik relevante en betrouwbare bronnen vindt, en niet wild door het internet ga surfen en alle informatie verzamel die het internet te bieden heeft. Relevant en kwaliteitsvol onderzoek verrichten vereist dus veel tijd en concentratie!

Ontdekking

Aan hoe meer projecten ik meewerkte, hoe meer ik stilaan tot het besef kwam dat ik eigenlijk wel goed ben in het verrichten van onderzoek. Een voorbeeld: tijdens de vervangstage binnen het TRM Creative Lab kreeg ik de opdracht om voor The Outsider een kaart te ontwikkelen, en al snel vond ik een zeer goede website waarop ik een professionele en leuk ogende kaart kon ontwikkelen.

Dankzij de vervangstage binnen het TRM Creative Lab ontdekte ik dus één van mijn nieuwe sterktes: het voeren van kwaliteitsvol onderzoek. Nu de vervangstage op zijn einde loopt, realiseer ik mij dat men zelfs op de meest onverwachte momenten verborgen sterktes kan ontdekken.

-Dan Kipoy

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven