Hablo español conmigo

Ik had maar één specifiek doel voor ogen. Ik wist exact waar ik naartoe wou gaan en had me perfect ingebeeld dat ik mijn stage gedurende 3 maanden zou lopen in een vijf-sterren-hotel genaamd Arrecife Gran Hotel in Lanzarote. Vervolgens was ik bereid om uit mijn comfortzone te stappen en eveneens een uitdaging aan te gaan. Uiteraard was ik voorbereid op een stage vol avontuur met talrijke nieuwe ontdekkingen. De Spaanse taal zou ik hier hebben bijgeschaafd. Maar helaas dacht COVID-19 daar volledig anders over. Zon, zee en strand zonder cocktail in mijn hand…

Bron: Booking.com

Mis antecedentes personales

Ik moest me gedurende drie maanden bewijzen dat ik een potentiële stagiair zou zijn voordat mevrouw Basner me in haar hotel wilde aanwerven. Met veel ups en downs heb ik voor mijn stageplaats gevochten. Begin januari geloofde ik mijn eigen oren niet. Ik was aangenomen en mocht in mei naar Lanzarote gaan om mijn Spaans te bevorderen. Een droom die letterlijk uitkwam. Wegens COVID-19 ben ik zoals vele studenten niet op stage kunnen vertrekken naar het buitenland.

Servicios de apoyo

Er is een alternatieve stage voorzien voor de studenten van het tweede en derde jaar van Toerisme-en Recreatiemanagement om toeristische bedrijven in België een hart onder de riem te steken. Naar aanleiding van mijn motivatiebrief ben ik betrokken geraakt bij de afdeling Ondersteunende Diensten waar ik voornamelijk verantwoordelijk was voor het contact met toeristische bedrijven via telefoon en email. Tot nu toe is deze alternatieve stage een nieuwe uitdaging voor mij. Weliswaar is het TRM Creative Lab niet te vergelijken met mijn oorspronkelijke stage. Zo is het leven nu eenmaal…

Ahora mismo

Tijdens mijn volledige stageperiode ben ik niet bij de pakken blijven zitten. Hieruit volgt dat ik iedere dag aandacht besteed heb aan het bevorderen van mijn taalvaardigheid en kennis in het Spaans. Buiten het TRM Creative Lab heb ik mezelf ook uitgedaagd. Vrienden en familie hebben mijn vorderingen in het Spaans gezien. Dit gaf me nog extra motivatie om niet op te geven en voor mijn doelen te gaan. Motivatie en doorzettingsvermogen zijn cruciale factoren voor het behalen van succes.

Echter met pijn in het hart heeft COVID-19 mijn ogen op de toeristische sector meer opengetrokken en ben ik tot de conclusie gekomen dat werk vinden niet meer van een leien dakje zal gaan. Alhoewel met veel wilskracht en genoegen alles in het leven haalbaar is. Ten slotte ben ik tevreden met mijn bijdrage binnen het TRM Creative Lab. Nog één week alles geven en 3 TRM here I come!

Aurélie Spinette

-Aurélie Spinette

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven