Vervangstage

In het tweede jaar krijgen studenten de kans om een stage te lopen en alles wat ze hebben geleerd, om te zetten in de praktijk. De vele bedrijven die een stage aanbieden voor tweede- en derdejaars, presenteren een uitgebreide keuze aan taken. Daardoor kan iedereen stage volgen in een sector die hij of zij interesseert, of een uitdaging proberen en uit de ‘comfortzone’ stappen.

Technische werkloosheid

Door de start van het Coronavirus in ons eigen land, nam de overheid de nodige veiligheidsmaatregelen en kwamen veel stageplaatsen in technische werkloosheid. De Erasmus Hogeschool heeft een oplossing gevonden, zodat de tweede- en derdejaars toch stage konden volgen. Ze ontwierpen verschillende hubs met elk de focus op een bepaald doel. Studenten mochten hun hub kiezen en gedurende 7 weken daar stage lopen.

Lokale initiatieven

De hub die ik heb gekozen, legt de focus op het ondersteunen van lokale initiatieven en het helpen bij het uitwerken van projecten. Ons doel is om oplossingen te vinden om toerisme en recreatie te promoten en te laten herstarten.

Sinds de startdag, 4 mei, zijn we volop bezig met het uitvoeren van opdrachten voor verschillende bedrijven uit de toeristische sector. Iedereen werkt aan de verschillende projecten in groepen van 3-4 personen. We hebben meerdere B&B’s geholpen en elk van hen had verschillende verzoeken. Ik heb me bezig gehouden met de Vakantievilla en B&B Hakuna Matata samen met Aurore Rouer en Barbara Laca Y Bilbao. Deze was op zoek naar een promotiecampagne en advies voor het verfraaien van hun website.

We kregen ook nog projecten van Visit Antwerpen en Intersoc. Voor Visit Antwerpen werd ons gevraagd om een route in Antwerpen, via Routeyou, uit te stippelen langs de meest relevante en  belangrijkste herdenkingsmonumenten. Vervolgens moesten we ook een vragenlijst/enquête opstellen om te polsen naar de mening van logies in verband met het nieuw Logiesdecreet. Intersoc nam contact met onze hub om animatieconcepten uit te werken, rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen. We moeten deze uitwerken voor de Babyclub, de Kinderclub, als avondanimatie en voor de begeleide wandelingen. Met het resultaat hoopt Intersoc ideeën te verkrijgen die ze deze zomer al kunnen gebruiken. Dit zijn de opdrachten die uitgevoerd moeten tegen het einde van de week en stageperiode.

Eigen ervaring

Nu mijn mening over dit in het algemeen. Toen we het nieuws kregen, van de alternatieve stage, was ik gedemotiveerd en wou ik er niet aan beginnen. Voor mij was het nog erger, omdat het helemaal niet gelijkaardig was aan mijn stageplaats. Ik ging stage lopen bij Swissport, waar contact met klanten belangrijk was, wat door deze situatie helemaal niet het geval was. Maar hoe meer opdrachten we kregen, hoe leuker ik het vond. De taken zijn  verschillend en het toepassen van onze leerstof komt ook aan bod. Ook krijgen we om de 2 dagen feedback van de klanten waardoor we er telkens aan bezig zijn.

-Luna Fato

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven