Studio cultuur

Mijn dagen bestaan uit het overzien van het reilen en zeilen in het hostel. Ik spring bij waar nodig en ‘s avonds escorteer ik de gasten naar een club of café of begeleid ik de groep op een pubcrawl doorheen de straten van de hipste buurt van Madrid. Drank is gratis voor de hostel equipe. Life is good. Ik sluit mijn ogen en adem de zuiderse avondlucht diep in. Langzaam open ik mijn ogen, FUCK! Ik zucht diep terwijl de realiteit komt aankloppen bij mijn prefrontale cortex. De middagzon werpt zijn stralen door de gaten in de jute zakken die voor mijn keldergat-raam hangen. Terwijl de imaginaire, Spaanse avondlucht in mijn longen wordt vervangen door de vochtige Brusselse kelderdamp, zet ik een stevige kop koffie om mijn gedachten te verzetten. Goeiemorgen quarantaine, goeiemorgen Brussel. Wat staat er vandaag op de agenda?

Bron: David Deweerdt

Mijn stage in Madrid werd afgelast, logisch. In de plaats daarvan hebben we met de 2e en 3e-jaars TRM een persbureau opgericht om de Brusselse culturele sector te helpen waar we kunnen. Onze doelstellingen werden ingedeeld per thema, ikzelf zit in de cultuurhub, meer specifiek bij de equipe van ‘Nightlife’. Wij gaan op zoek naar de stemmen van de actoren uit de Brusselse nightlife scene. We interviewen de entrepreneurs, artiesten, en actoren die onze avonden voorzien van entertainment, plezier en onvergetelijke momenten. Als creatieveling heb ik reeds hier en daar al wat ervaring kunnen opdoen in de evenementensector door geëngageerd te zijn bij verschillende verenigingen. Daarom vond ik het een interessante opportuniteit om enkele Brusselse ondernemers aan de tand te voelen en tegelijkertijd voor mezelf lessen te kunnen trekken uit hun antwoorden. Ik interviewde reeds Lefto , San Soda, Steven Delannoye, Koen Galle, Jay MNG, en heb nog meetings gepland met Kiosk Radio, Crevette Records en La Jerôme.

Als er iets is dat ik meeneem uit deze conversaties, dan is het wel pure motivatie om zelf iets te ondernemen. Stuk voor stuk zijn deze mensen bezig met hun eigen ding te doen, en ik zou beter zeggen ‘een hele resem aan dingen’ want geen van hen valt te beschrijven onder één term als ‘dj’, ‘labelbaas’ of ‘uitbater van…’, het zijn allemaal ‘zelfstandigen’ die onder meer dj, producer, labelbaas, event-organiser, zanger, schrijver,… noem maar op zijn. Zelf jonge muzikant zijnde, haal ik enorm veel energie, motivatie en inspiratie uit deze mensen. In hun activiteiten verschillen ze als dag en nacht van elkaar, maar wat hen drijft is identiek. Passie voor wat ze doen en liefde voor muziek.

Als jonge student twijfelde ik altijd aan mijn keuzes, elke dag vroeg ik me af of ik wel op mijn plek zat wanneer ik een les niet interessant vond of iets mij tegen stak. Die twijfels zijn nu vervlogen, ik besef nu dat mijn diploma slechts één stap is op het speelbord en niet definiërend is voor mijn route. Ik wil veel verschillende dingen doen, ondernemen in de toeristische sector is daar een van, maar lang niet alles. Het is voor mij onmogelijk al mijn honger naar informatie en kennis te stillen met een specifieke studierichting. Toen ik begon met studeren nam ik het de school kwalijk dat deze honger niet verzadigd werd, maar uiteindelijk leerde ik de balans vinden tussen schoolwerk en andere doelen nastreven. En was slechts een pandemie nodig om tot dit besef te komen.

-David Deweerdt

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven