Een alternatieve stage?

Wie had gedacht dat in 2020 het alledaagse leven plots stil zou staan? Wie had gedacht dat, toen we zes maanden geleden proostten op een goed jaar, ons leven enkele maanden later voorgoed zou veranderen? COVID-19 veranderde ons leven, dat gaat niemand ontkennen. Vele mensen ondervonden last van de lockdown-regels, velen vroegen zich af of ze nog überhaupt een job gingen hebben na dit virus en de studenten vroegen zich af of ze wel nog stage mochten volgen.

Besmetting in eigen landje

Begin maart was er al paniek in het land: na talloze besmettingen in Italië en onze buurlanden, was ook de tweede besmetting vastgesteld in ons kleine landje. De komende dagen nam het aantal besmettingen exponentieel toe. We zouden enkele dagen later voor het vak Toerisme in België twee dagen in Wallonië doorbrengen. Hoewel er veel minder besmettingen waren in Wallonië dan in Vlaanderen, vroegen enkele medestudenten zich af of de reis nog doorging. Op 5 maart vertrokken we dan toch.

Slechts twee weken later kregen we plots te horen tijdens de les dat de volgende lessen niet meer zouden doorgaan. De Erasmushogeschool te Brussel sloot haar deuren tot nader bericht. Het is vast geen verrassing als ik zeg dat enkele studenten blij waren met dit nieuws. Toch ging ik, voor een laatste keer tijdens dit academiejaar, naar huis met een hoop vragen: “Hoe zit het met toerisme? Gaat ook TUI, nog geen jaar na het faillissement van Thomas Cook, failliet? Hoe lang is er geen school meer? Wat met de examens? Wat met de stages?”

TRM Creative Labs

Ik was niet verrast toen ik een mail kreeg dat mijn stage niet doorging. Ik weet nog niet precies wat ik wil doen in de toerismewereld dus was deze stage belangrijk voor mij om te zien wat er bij mij past en welke job ik leuk zou vinden. Na de examens kregen we langzaam maar zeker meer informatie over onze nieuwe stage: de TRM Creative Labs. Als een soort uitzendbureau gaan we te werk en lossen we opdrachten en problemen op die ons worden doorgestuurd via verschillende bedrijven uit de sector. Ik koos voor Research & Development. Ik analyseer vooral enquêtes voor heel wat bedrijven zoals Toerisme Vlaanderen.

Het is dan misschien niet de stage die ik mij had voorgesteld, maar ik heb enkele vaardigheden kunnen ontwikkelen en verbeteren dankzij de alternatieve stage, waar ik zeker mee kan pronken op mijn CV. Wie had ooit gedacht dat we in 2020 stage zouden volgen vanuit ons eigen huis?

-Lotte Craecker

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven