Nieuwe ervaringen

Na twee jaar wachten mocht ik dit schooljaar eindelijk mijn eerste stage doen. Na een uitdagende zoektocht vond ik dan toch een stageplaats. Ik ging acht weken naar Wallonië in een vakantiepark stage lopen om mijn Frans te verbeteren. Ik keek er heel erg naar uit om mijn stage te doen, maar het coronavirus dacht daar anders over.

Een grote verandering

Bij de eerste communicatie, rond de aanpassingen van de stages, zag het er nog goed uit voor mij. Ik mocht wat later beginnen dan normaal. Mijn stage werd enkele weken verlaat maar het kon doorgaan. Enkele weken later, kwam het bericht dat ik nog steeds kon starten maar dat de stage er wel een beetje anders zou uit zien. Op 11 april kwam het uiteindelijk bericht binnen van de stageplaats, ze waren terug open maar er was geen enkele reservatie, dus ze hadden geen werk voor mij.

Dit wilde zeggen: in plaats van twee weken meewerken in het TRM Creative Lab en nog vijf weken op stage te gaan, plots zeven weken meewerken in het TRM Creative Lab.

Het Sales Team

Ik maak deel uit van de hub Ondersteunende Diensten, specifieker van het Sales team binnen deze hub.

Ik ben persoonlijk heel erg uit mijn comfort zone moeten stappen om in dit team te werken. Onze hoofdtaak is om contact op te nemen met bedrijven om te kijken of wij hun op een of andere manier ondersteuning kunnen bieden. Voor iemand die het heel lastig vindt om de telefoon op te nemen en naar iemand te bellen die ik niet ken, was dit de eerste weken echt niet gemakkelijk.

Het werk zelf is ook niet altijd even gemakkelijk, telefoons worden vaak niet opgenomen, veel mails blijven onbeantwoord. Af en toe moeten er speciale vragen behandeld worden. Maar wanneer er dan opdrachten binnen komen en de bedrijven enorm dankbaar zijn voor de ondersteuning die we willen aanbieden, maakt dat alle moeilijke momenten weer goed.

Opdrachten uitwerken

Eenmaal we klaar waren met het contacteren van alle bedrijven op onze lijst mochten ook wij beginnen aan het uitwerken van opdrachten.

De opdrachten waar ikzelf aan werk zijn zeer creatieve opdrachten, namelijk: zelf landkaarten maken voor de verschillende bestemmingen van een reiskantoor, met enkele hoogtepunten op van dat land en het opzoeken van quotes die passen bij deze bestemmingen.

Het maken van de landkaarten was in het begin een grote uitdaging, maar eenmaal ik de uitleg kreeg van een groepsgenoot, was ik er snel mee weg.

Het werk is een uitdaging en niet altijd even gemakkelijk. Ik heb de voorbije weken al zoveel ervaring opgedaan in verband met contacten leggen en op vlak van communiceren met de groepsleden, zodat alles tot een goed einde kan komen. Ik ben dankbaar dat ik deze kans gekregen heb.

Phaidra D’Hayer

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven