Mijn verhaal over hoe covid-19 mijn stage beïnvloedde, hoe ik ermee omging , hoe ik begeleid en gesteund werd door de school.
Stage bij TUI
Het was begin maart, Corona kwam België binnen. Het eerste dat door mijn hoofd ging: “‘Oh nee wat met mijn stage?”. Maar mijn stage begon pas eind april. Ik had nog even tijd. Mijn oorspronkelijke stage ging door in een reiskantoor van TUI. Een droom die uitkwam. Ik wist wat ik wou, in België blijven en in een reiskantoor stage lopen.
Voor december begon was alles geregeld voor mijn stage bij TUI. Ik kon niet wachten om ervaring op te doen. Maar Covid-19 dacht er niet hetzelfde over. Maar ik had nog hoop. Aan het begin van de paasvakantie, kreeg ik het nieuws dat mijn stage bij TUI toch kon doorgaan. Misschien 2 weken later, maar ik was opgelucht en blij. Maar die vreugde duurde niet lang, 5 dagen later kreeg ik telefoon dat ze het toch moesten annuleren.
Hub Co-creatie
Teleurgesteld was het overheersende gevoel. Ik bleef achter met heel wat vraagtekens rond stage. Ik stapte net zoals mijn collega studenten in het vervangproject, met een bang hart weliswaar. We kregen uitleg en ik zag het even niet meer zitten. Ik wou me uitschrijven voor stage, maar deed het uiteindelijk niet. We moesten onze voorkeur opgeven en zo kwam ik terecht bij de hub co-creatie.
Ik was angstig over hoe de komende weken er zouden uitzien, maar toen ik de eerste meeting had met mijn groep gingen de meeste gemengde gevoelens weg. Ik werd deel van een toffe groep mensen die me op mijn gemak stelde. We werden na het eerste gesprek in drie groepen verdeeld, ik behoorde tot de groep socio-cultureel samen met twee andere meisjes. De eerste twee weken deed ik onderzoek en sprak ik met verschillende mensen uit jeugdbewegingen.
Na verloop van tijd kregen we een aantal opdrachten binnen van Chirogroepen die we persoonlijker kenden en van de regio Zennevallei. Zij zaten met een probleem waarvoor wij een oplossing moesten zoeken. Dat was onze taak, creatief nadenken waarbij participatie centraal stond. We formuleerden een antwoord op een probleem rond de virtuele Chirozondagen, een weekend dat niet kon doorgaan, twee-en driedaagse op kamp en voorkamp die moet vervangen worden. Mevrouw Desmedt gaf ons de opdracht om na te denken over een spel waarbij er participatie was tussen de hele jeugdbeweging en een spel rond competitie waarbij verschillende jeugdbewegingen het tegen elkaar konden opnemen.
Lid van een jeugdbeweging
Ikzelf was gedurende 14 jaar lid van een jeugdbeweging. Om dan mensen uit deze sector te helpen, was dat heel aangenaam. In het algemeen was ik wel opgelucht met de opdrachten die we kregen. Naast het jeugdbewegingsproject was er ook het project voor ‘Reizen Waes’, een project waarbij we unieke plaatsen uit onze eigen buurt moesten opzoeken. Voor de laatste drie weken van mijn stage kreeg ik een nieuwe opdracht van Toerisme Vlaanderen. Ik ben heel benieuwd naar wat er nog komen zal. Hoewel het niet mijn oorspronkelijke stage was, heb ik toch out of the box moeten denken en dienstverlening geproduceerd.
Ik wil afsluiten met een hartelijk bedankt aan iedereen die me heeft bijgestaan bij deze stageperiode!
-Luna Testaert