Het TRM Creative Lab, een ongeplande piste

Normaal zou ik nu nieuwe gasten welkom heten, verloren vakantiegangers wegwijs maken in het hotel, de klacht van een zeurende klant afhandelen, of misschien op mijn vrije dag het prachtige Lanzarote ontdekken. Jammer genoeg veranderde op woensdag 25 maart, één week nadat de campus gesloten werd en zowat heel de wereld in lockdown ging door het coronavirus, het ‘normale’ al snel in het ‘abnormale’. Helaas werden alle buitenlandse stages voor dit academiejaar afgelast, wat betekende dat mijn stage als receptioniste in het Iberostar Lanzarote Park, een stage waar ik enorm hard naar uitkeek, niet kon doorgaan. Een gemiste ervaring dacht ik al snel, tot het TRM Creative Lab op poten werd gezet.

Hub Transport

Creativiteit, een begrip dat in de toeristische wereld niet meer weg te denken is, werd de redding voor tal van tweede- en derdejaars toerismestudenten. Zo werd door het docententeam het TRM Creative Lab als alternatief stageproject opgestart. Hierdoor worden niet alleen de studenten die hun stageplek verloren zijn geholpen, maar ook tal van toeristische en recreatieve spelers die zwaar getroffen worden door het coronavirus.

In verschillende thematische hubs proberen we de toeristische sector te helpen door zowel kleine als grote projecten voor toeristisch-recreatieve bedrijven uit te voeren. In de Transport hub hou ik mij als Product Developer vooral bezig met het ontwikkelen van innovatieve producten. Daarnaast help ik ook bij het uitvoeren van onderzoek, het schrijven van teksten, het ontwerpen van nieuwsbrieven, en zoveel meer.

Week 4

De vierde stageweek was tot nu toe mijn favoriete week. Gedurende deze week werkten we met een groepje van vier medewerkers aan twee projecten.

The Outsider riep de hulp van het TRM Creative Lab in om mee te werken aan de ontwikkeling van hun kanotochten op de Dender. Hiervoor werd ons gevraagd een aantal kaarten te ontwerpen met verscheidene stopplaatsen langs de Dender, zoals eet- en drinkgelegenheden, logies, en bezienswaardigheden. Na het onderzoek kon het ‘echte’ werk beginnen: het ontwerpen van een kaart. Dit deel van de opdracht nam ik grotendeels op mij. Ik genoot echt van het ontwerpen en verzorgen van de lay-out. Dit is iets wat ik oorspronkelijk niet verwacht had, en het gaf me dan ook veel voldoening wanneer dit project af was. De tweede opdracht bestond uit het zoeken en selecteren van goede doelen, zoals Green Seat, die reisorganisatie Zeppelin Reizen zou kunnen steunen. Hierbij stelden we een enquête op om een beter beeld te krijgen over de interesses van jongeren omtrent goede doelen. Aan de hand van de enquête selecteerden we een vijftiental goede doelen die Zeppelin Reizen zou kunnen steunen.

Bron: Aivar Ruukel

Tenslotte eindig ik graag met deze toepasselijke quote: “You do not travel if you are afraid of the unknown, you travel for the unknown that reveals you with yourself”. Deze vervangstage was misschien een ongeplande piste, maar het was een uitgelezen kans om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen en zowel creatief, als innovatief uit de hoek te komen.

-Bente Van der Borght

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven