Un stage inattendu

In het tweede jaar krijg je de mogelijkheid om je kennis in praktijk om te zetten. Vele bedrijven bieden stages aan zowel tweedejaars als derdejaars aan. Door de huidige omstandigheden, het coronavirus, zijn vele stageplaatsen weggevallen. Om toch stage te lopen, werden we verdeeld in hubs die zich elk focussen op verschillende doelen.

La mini-entreprise dont je fais partie se focalise sur les initiatives locales. Notre but est d’aider d’autres entreprises en cherchant des solutions concernant les besoins et les demandes des touristes qui voudraient découvrir la Belgique. Nous aidons des entreprises en leur apportant des idées créatives afin de promouvoir leurs actions et à se développer. Nous nous focalisons sur plusieurs aspects comme la durabilité, le tourisme social, etcétéra.

Gedurende de laatste weken zijn we volop bezig met verschillende taken. Meestal werken we in groepen van 3 à 4 personen. Onze eerste taak was om een tekst in het Frans te schrijven. In deze tekst moesten wij het doel van onze hub uitleggen en deze promoten. Deze tekst werd gestuurd naar verschillende bedrijven die gebruik zouden maken van onze hulp. Onze tweede taak kregen we van Reizen Waes. We moesten unieke plaatsen of personen zoeken in onze eigen leefomgeving. Het was wel een uitdagende taak, vooral als je in een klein dorpje woont.

Laca y Bilbao Barbara

Au plus le temps passait, au plus de tâches on recevait d’autres entreprises. On a assisté Pégase, un tour-opérateur. On les a aidés à chercher des hôtels de luxe insolites en Belgique, mais aussi dans d’autres pays de l’Europe comme la Croatie, Malte, la Grèce, l’Italie, etcétéra. Chaque hôtel devait correspondre à leur image. Ce n’était pas facile, mais c’était sûrement une des tâches que j’ai préférée jusqu’à maintenant. Une autre tâche que j’ai aimée effectuer fut l’enquête pour GEOTEAM. GEOTEAM est une société qui organise des jeux GPS interactifs sur smartphone, afin de connaitre mieux une région ou ville. Pour savoir si leur jeu se jouerait plus localement, on devait rédiger une enquête pour évaluer l’intérêt des gens.

Daarnaast hebben we meerdere B&B ’s geholpen zoals Villa Tartine, B&B Hakuna Matata, B&B De Lievde enzovoort. Elke B&B had zijn eigen verzoeken zoals promotie, nieuwe arrangementen zoeken, nieuwe imago uitwerken enzovoort. Ik heb samen met Aurore en Luna Fato gewerkt voor B&B Hakuna Matata. Zij waren op zoek naar een nieuwe look met een nieuw imago en huisstijl. Ze willen ook meer inzetten als vakantievilla en niet alleen als B&B.

In eerste instantie was ik erg gedemotiveerd om aan die alternatieve stage te werken. Ik vond de situatie niet zo leuk en dacht dat het zware weken gingen zijn waarbij de tijd niet voorbijgaat. Maar hoe meer de tijd voorbijgaat, hoe meer taken we binnenkrijgen en hoe leuker ze worden. Ik heb de laatste weken interessante taken gemaakt, samen met andere teamleden. Ik heb geleerd om creatief na te denken, in functie van de situatie. Er is ook veel verscheidenheid in de taken, waardoor het werk nooit monotoon overkomt!

-Laca y Bilbao Barbara

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven