Nieuwe app moet toerisme in Vlaanderen stimuleren

Met de lancering van deze nieuwe app wil Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) het toerisme in Vlaanderen stimuleren en promoten. YouFlanders zorgt voor een overzicht van alle bezienswaardigheden, geeft updates over de veiligheidsmaatregelen en geeft bezette plaatsen weer.

De applicatie is sinds maandag 8 juni beschikbaar en kan gratis gedownload worden. De app werd ontworpen door Toerisme Vlaanderen. Er zijn verschillende soorten bezienswaardigheden waaruit de gebruikers kunnen filteren: attracties of dierenparken, excursies, rondleidingen, speelgelegenheden, musea, sportactiviteiten, boot- en rondvaarten, begraafplaatsen, bouwwerken, bossen en parken en monumenten.

Verder wordt er ook gewerkt aan de inspiratiecampagne die de verborgen parels van Vlaanderen onthult. Ook wil de minister het aantal overnachtingen in Vlaanderen optrekken. Vlaanderenvakantieland.be wordt gepromoot als boekingsportaal waar eigenaars en uitbaters vrijwillig zonder kosten hun accommodatie kunnen aanreiken. Ondertussen hebben reeds 1.130 logiesverstrekkers zich geregistreerd.

Journalist: Staessens, C.
Taalredacteur: Waerzeggers, B.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven