(On)MOGELIJK!

Laat ik bij de start van deze blogpost maar meteen met de deur in huis vallen. Hebt u dat ook wel eens? Dat u zich afvraagt hoe het toch mogelijk is dat alle voorziene plannen in duigen vallen en je je opeens moet inzetten voor iets waar je totaal niet op voorbereidt bent? Anno 2020 is dat wel eens mogelijk met de huidige situatie waarin we leven! Van een droomstage als check-in agente bij Swissport… tot een vervangstage in het TRM creative lab, meer specifiek als communicator binnen de hub ‘transport’. Maar laten we het positief bekijken, uit alles kunnen we iets bijleren, nietwaar?

Als communicator binnen de hub ‘transport’ ben ik verantwoordelijk voor de vloeiende communicatie binnen mijn team enerzijds, en het schrijven, vertalen, controleren en nalezen van teksten anderzijds. Natuurlijk doe ik ook meer als dit en probeer ik waar mogelijk ook mee te helpen en werken aan andere taken. We hebben in de hub ‘transport’ reeds verschillende projecten achter de rug. Elk project probeer ik op zo’n professioneel mogelijke manier aan te pakken, aangezien het vaak projecten zijn die we moeten uitvoeren voor bedrijven die onze hulp hebben ingeroepen om op een creatieve en inventieve manier aan de slag te gaan met bepaalde onderwerpen tijdens deze corona-situatie.

Een voorbeeld van een project dat ik reeds volbracht heb tijdens deze stageperiode is het maken van websiteteksten voor het outdoor bedrijf ‘The Outsider’. Dit bedrijf had onze hulp ingeschakeld, omdat ze hun website wat wouden aanpassen en vernieuwen. Ze hadden als concrete opdracht voor dit project voorgesteld dat enkele studenten uit de hub ‘transport’ zouden werken aan vernieuwende teksten over het bedrijf zelf enerzijds en hun georganiseerde kanotochten anderzijds, die in het oog zouden kunnen springen op hun website. Voor dit project heb ik samengewerkt met twee andere studenten uit de hub ‘transport’ en hebben we ons uiterste best gedaan om interessante en nuttige informatie om te vormen tot leuke, informatieve teksten waar het bedrijf eventueel mee aan de slag zou kunnen gaan in de toekomst. We hebben zowel websiteteksten geschreven over het bedrijf zelf, met wat meer algemene informatie over wat het bedrijf inhoudt, als websiteteksten over meer specifiek de avontuurlijke kanotochten die ze organiseren doorheen heel België. Voor deze opdracht heb ik enerzijds mijn taak als communicator opgenomen om de geschreven teksten te controleren en na te lezen, maar heb ik anderzijds ook zelf meegeschreven aan de teksten, zodanig dat ik mij ook in andere taken en doelstelling nuttig heb kunnen maken.

Tot slot rest me nog te zeggen “In iedere bocht van je levenspad zit wel een onverwachte wending”. Dit is een soort van levensmotto waarmee ik wil aankaarten dat, ook al neemt je leven eens een rare wending je er toch steeds het beste van moet maken, aangezien onverwachte situaties ook zeer mooi en leerrijk kunnen zijn, net zoals deze stage dat is.

-Zoé Desamblanx

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven