Generale repetitie in Griekenland is niet hoopgevend

Volgende week zal Griekenland opnieuw toegankelijk zijn voor buitenlandse toeristen. De Griekse feestgangers namen het dit weekend niet zo nauw met de voorzorgsmaatregelen die moeten voorkomen dat het coronavirus weer de overhand neemt.

Op het jetset-eiland Mykonos werden de hygiëne- en afstandsregels niet nageleefd. De inspectie meldt dat de feestgangers te dicht bij elkaar aan de dansen waren en noemt het ‘een onacceptabel beeld’. “De horeca is open onder voorwaarden. Er zijn heel eenvoudige regels. Strandtenten moeten de bar niet opengooien, er moet worden voorkomen dat zich menigtes vormen en feesten zijn uit den boze. Iedereen moet begrijpen dat deze regels worden gehandhaafd.” De strandclub in kwestie moest meteen weer sluiten en kreeg een boete van 20.000 euro.

Vanaf 15 juni gaat Griekenland in fases opnieuw open voor buitenlandse toeristen. Door het verlengde Pinksterweekend trokken veel Grieken erop uit. Daarom werd dit beschouwd als een ideale generale repetitie. Niet overal verliep dit even vlot. Op verschillende plaatsen leek het wel alsof het virus nooit had plaatsgevonden. Dit was niet enkel het geval in bars en clubs op de eilanden, ook op pleinen en stranden in bijvoorbeeld Athene was het erg druk. De social distancing werd niet gerespecteerd door de bezoekers en niet alle personeelsleden droegen een mondmasker.

Journalist: Waerzeggers, B.
Taalredacteur: Janssens, A.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven