Het verwachte onverwachte

Onverwachte wendingen, zo kan ik de gebeurtenissen van de laatste maanden wel omschrijven. Normaal gezien zou ik vandaag mijn stage lopen in de mooie bosrijke Ardennen. Hier zou ik met veel enthousiasme bezoekers in Center Parcs Vielsalm hebben ontvangen. De talen die ik momenteel niet zo machtig ben, zoals Frans en Duits, zou ik hier hebben bijgeschaafd.

Er was steeds een sprankeltje hoop dat ik mijn stage op een latere datum zou kunnen starten. Ik zag natuurlijk de bui al hangen maar probeerde toch nog de zonnestralen ertussen te zien. Optimistisch blijven, dat is noodzakelijk in een periode zoals deze.

Mijn stage viel in het water…

De wendingen die eerst onverwacht waren, werden plotseling verwacht. Door de coronacrisis viel mijn stage in het water net zoals bij vele studenten. Dit zag ik natuurlijk al van ver aankomen en ik begrijp natuurlijk dat het, in omstandigheden zoals deze, niet mogelijk is om in sommige bedrijven stage te lopen.

Gelukkig was de school voorbereid met een alternatief project, genaamd het ‘TRM Creative Lab’. Allereerst, voor het project van start ging, moest er een motivatiebrief ingevuld worden met voorkeuren van afdelingen waar ik graag zou samenwerken. Uiteindelijk kreeg ik een afdeling die niet op mijn lijstje stond maar waar ik wel voor open sta.

Ik werd in de afdeling Ondersteunende Diensten en met name de deelafdeling Sales geplaatst. Onze afdeling neemt telefonisch en per email contact op met bedrijven die mogelijk interesse hebben. Wij voeren het verkooppraatje en proberen bedrijven en organisaties te overtuigen met onze kwaliteiten om deel te nemen aan het project. Persoonlijk ben ik nog niet echt goed in communicatie. De afdeling Ondersteunende Diensten was dus niet de ideale ‘match’ voor mij.

Plottwist?

Mail na mail begon ik het e-mailen meer en meer te appreciëren. Ondertussen geniet ik van de binnenkomende mailtjes van enthousiaste bedrijven die graag willen samenwerken. Alle bedrijven zijn zeer dankbaar voor de kleine steentjes die wij bijdragen. Samen slaan we ons door deze vreemde periode.

Momenteel heeft onze afdeling ook ruimte om zelf aan de slag te gaan met eigen projecten. Iets wat al lang op mijn lijstje staat van skills die ik wil leren, is het werken met het programma ‘Adobe Illustrator’. Als teken- en schilderfanaat is het digitaliseren van tekeningen iets wat niet mag ontbreken in het lijstje. Gelijk een klein kind dat iets nieuw leert, zit ik momenteel achter mijn laptop kaarten te tekenen van verschillende landen in deze mooie wereld. Hopelijk blijft mijn laptop gespaard van een virus en is de wereld snel verlost van het coronavirus.

Het is echt genieten om de vreemdste combinaties van kledingstukken aan te trekken en achter je laptop te kruipen en niemand die dit kan zien. Draag een gestreepte broek samen met een bolletjestrui en sokken met zeehonden of andere vreemde tekeningen, alles kan.

Soms zijn de meest onverwachte wendingen de mooiste, leerrijkste en interessantste wendingen.

Bron: Cathy Vanloffelt

-Cathy Vanloffelt

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven