Tomorrowland komt met een innovatief alternatief

Nu al de festivals in België niet meer doorgaan, is het een vrij lege zomer. Toch heeft Tomorrowland een alternatief proberen te vinden. Het festival werkt momenteel aan een digitaal alternatief. Die zou in het laatste weekend van juli online kunnen worden bijgewoond.

De organisatoren van Tomorrowland hebben een digitaal alternatief gevonden: een tweedaags festival ‘Tomorrowland around the world, the digital festival’. Alle muziekliefhebbers kunnen door het digitaal festival toch een beetje in de sfeer geraken. “Iedereen wereldwijd en van om het even welke leeftijd kan een ticket kopen”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

De ‘festivalbezoekers’ zullen via hun computer, smartphone of tablet zich kunnen navigeren op het digitale festivalterrein en zo de muziek van hun favoriete dj’s ontdekken en meevolgen. Er zullen acht verschillende podia beschikbaar zijn, waaronder de klassiekers Atmosphere, Core, Freedom, Elxir en natuurlijk de mainstage. Drie andere podia zijn extra ontworpen voor het digitale festival.

Niet alles is digitaal

Debby Wilmsen vertelt dat de mainstage nu helemaal in 3D zal worden opgebouwd. De podia zullen 3D zijn maar de dj’s zullen echt zijn. “Die gaan live hun dj-set spelen in de 3D omgeving. Ze worden dus niet vervangen door een tekening of een avatar”, vertelt Debby Wilmsen. Wie die dj’s zijn, zal pas op 15 juni worden bekendgemaakt.

Naast dj-sets zullen er ook andere dingen te beleven zijn zoals interessante lezingen, games en workshops. Deze workshops zullen gaan rond lifestyle, eten en mode. Ook het bekende vuurwerk en de lasershow zal digitaal te zien zijn.

Praktisch

Het festival zal plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 juli. Van 15 uur tot 1 uur ’s nachts op de officiële site van Tomorrowland: tomorrowland.com. Een ticket kost 12,50 euro voor één dag en 20 euro voor de twee dagen. Wie voor de twee dagen kiest zal nog een week lang toegang krijgen tot de festivalomgeving en dingen kunnen herbekijken. De verkoop van de tickets begint op 18 juni.

“Iedereen van over de hele wereld zal een ticket kunnen kopen”, zegt Wilmsen. “Er is ook geen leeftijdsbeperking, dus ook jongeren onder de 18 kunnen meedoen”.

Veel verzoeken

De afgelopen maanden heeft Tomorrowland veel vragen en verzoeken gekregen om iets speciaals te doen nu het festival niet door kan gaan. De wereldwijde verbondenheid heeft de organisatoren toch geïnspireerd om het festival op deze manier te laten doorgaan.

De tickets voor het digitaal festival kosten niks tegenover een echt tickets voor een weekend Tomorrowland. Hoeveel tickets er zullen worden verkocht is nog niet duidelijk. Wilmsen vertelt dat er al vanaf een maand op voorhand aan het festival wordt gebouwd. De festival bedraagt namelijk 400 000 bezoekers, 17 podia en 38 000 kampeerders per weekend.

Of het echt een succes zal hebben zullen de organisatoren achteraf moeten bekijken maar ze geloven dat het een goede investering is en voelen dat de community en de artiesten er klaar voor zijn en er zin in hebben.

Bekijk de aankondiging van “Tomorrowland around the world, the digital festival” hier.

Auteur: de Jamblinne de Meux, G.

Taalredacteur: Janssens, A.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven