Mijn stage vanuit mijn kot

Een week voor mijn stage zou beginnen bij All About Belgium, contacteerde Kathleen Vermeiren mij om me het slechte nieuws te melden: All About Belgium annuleert de stage door de coronacrisis. Omdat we met z’n allen in onze studierichting werden geconfronteerd met stages die werden geannuleerd, bedachten onze professoren een alternatief: TRM Creative Lab.

Hub Co-creatie

Het TRM Creative Lab, dat bestaat uit hubs, werd in het leven geroepen om de Belgische toeristische sector te ondersteunen tijdens de uitbraak van het coronavirus. Sommige bedrijven staan compleet machteloos tegenover deze situatie en kunnen alleen hopen dat deze periode snel voorbij is. Door de hulp van studenten aan te bieden wou onze studierichting ondersteuning geven aan de toeristische sector. Op basis van een formulier dat we hadden ingevuld voor deze vervangende stage, hebben de professoren mij bij de Hub ‘Co-creatie’ geplaatst, bij de werkgroep ‘Jeugdbewegingen’ door mijn ervaring bij Chiro Zellik.

Team Jeugdbewegingen

De opdracht was om contact op te nemen met jeugdbewegingen die het moeilijk hebben in deze omstandigheden. Ik werkte samen met Luna Testaert en Dennis de Cock om alternatieven te bedenken voor jeugdbewegingen tijdens deze periode en ideeën voor de toekomst. We kregen opdrachten binnen van Vlaamse jeugdbewegingen, en gingen hiermee samen aan de slag.

We werkten verschillende spelletjes uit voor jeugdbewegingen die het moeilijk hebben om hun leden te stimuleren om deel te nemen aan online activiteiten. We merkten dat sommige jeugdbewegingen onzeker zijn over de toekomst, en vroegen ook hulp bij hun kampactiviteiten. Als oplossing voor de jeugdbewegingen ontwierp ik een aantrekkelijke brochure, dat als een inspiratiebron kan dienen voor de  jeugdbewegingen.

Toerisme Vlaanderen

Ondertussen zijn we vier weken verder en ben ik klaar voor een andere uitdaging. De uitgewerkte documenten brachten we samen in een brochure om te kunnen delen met de jeugdbewegingen.

Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, bij Toerisme Vlaanderen. Dit traject voelt professioneler en fundamenteler aan. Luna Testaert en ik zullen een groot aantal realistische ideeën uitwerken over wandel -en fietsroutes rond de Leirekesroute en de Ijzerenweg.

-Caroline Lanssens

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven