Waarom ik?

Het tweede jaar van de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement houdt normaal gezien een eerste – acht weken durende – stage in, een deel van de opleiding waar ik dit jaar enorm naar uitkeek.

Ik ging vol enthousiasme op zoek naar een stageplaats die mij aansprak, en bij Intersoc, een bedrijf dat familievakanties organiseert, vond ik meteen dat waarnaar ik op zoek was: een stageplaats waar ik mijn creativiteit kwijt zou kunnen. Nadat ik te horen kreeg dat ik er stage ging mogen lopen, kon het aftellen eindelijk beginnen! Helaas brak plots het Coronavirus uit, wat ervoor gezorgd heeft dat ik mijn droom van een stage bij Intersoc dit academiejaar heb moeten opbergen. Gelukkig ontwikkelde de school een alternatieve stage, namelijk eentje binnen het TRM Creative Lab…

Bron: Camille De Brabander

Transport

Na mijn examens in april maakte ik voor het eerst kennis met het TRM Creative Lab. Het TRM Creative Lab bestaat uit verschillende hubs, en ik mocht een hub kiezen waar ik tijdens deze stage deel van wilde uitmaken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de hub Transport, omdat ik een grote interesse heb in verschillende transportmodi, en omdat ik mijn kennis nog meer wou uitbreiden. Tijdens de eerste vergadering van de hub, leerde ik de visie en doelstellingen van de hub kennen, en verdeelden we ons in kleine werkgroepen waarbinnen we aan toekomstige projecten zouden werken.

De eerste opdracht waaraan mijn werkgroep en ik gewerkt hebben, was een opdracht omtrent adviezen en tips bij het zich verplaatsen met verscheidene transportmodi in tijden van Corona. Daarnaast hebben we ook gewerkt aan een actualiteitsopdracht, waarbij we op zoek gingen naar recente en relevante artikels in verband met transport. Uit deze artikels hebben we vervolgens een selectie gemaakt, waarna we de geselecteerde artikels hebben samengevat. Tot slot kwam het – voor mij persoonlijk – leukste en interessantste gedeelte, namelijk een product ontwikkelen verder werkend op de actualiteit die we verzameld hadden.

Alle studenten van het TRM Creative Lab werkten ook aan een project genaamd “Project Waes”. Het idee was dat we op zoek zouden gaan naar originele plekken in onze eigen woonomgeving. Ik nam de tijd om uit huis te komen, en tijdens mijn zoektocht kwam ik plaatsen tegen waarvan ik het bestaan niet kende, dat was voor mij een aangename verrassing.

Pegase

Na het afronden van de projecten die ik hierboven beschreven heb, zijn we begonnen met ons eerste echte project waarbij een reisbureau om onze hulp gevraagd heeft. De touroperator Pegase vroeg ons een nieuwsbrief te schrijven voor hun klanten.

In het begin was het erg zoeken naar hoe we het schrijven van deze nieuwsbrief juist zouden aanpakken. Onze werkgroep las zich wat in, en na een kort overleg besloten we dat we antwoorden zouden formuleren op een aantal vooraf vastgestelde tussentitels. Bij het indienen van onze nieuwsbrief, waren we toch wel zeer fier op ons eindresultaat.

Bron: Travel Magazine

Ik ben zeer blij dat de school een interessante vervangstage op poten heeft gezet, zodat ik dit academiejaar alsnog stage kan lopen en deze niet in de toekomst zal moeten inhalen. Tijdens mijn stage binnen het TRM Creative Lab heb ik zowel mijn kennis al kunnen uitbreiden, alsook heb ik mijn creativiteit de vrije loop kunnen laten en heb ik al veel bijgeleerd over mijzelf.

-Camille De Brabander

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven