Research & Development

Na de gebeurtenissen van Covid-19 hebben de leerkrachten van Toerisme & Recreatiemanagement een alternatief bedacht voor stage. Dit alternatief was het Creative Lab. We zijn verdeeld in verschillende hubs, en ik zit bij de hub Research & Development. In het begin zag ik dit niet volledig zitten. Ik vond het zeer jammer dat mijn stage op de luchthaven niet meer door kon gaan. Ik keek er heel hard naar uit om op de luchthaven te werken en ervaring op te doen. Vanaf het moment dat ik in de hub R&D zat en we de eerste opdrachten binnenkregen heb ik mij vrij snel aangepast. Zeker met de enquête van mijn eigen Chiro, Chiro Negenmanneke, heb ik een goede motivatie gevonden om mee aan de slag te gaan.

Toerisme Vlaanderen

We hebben heel veel kleinere opdrachten gekregen zoals enquête Chiro Negenmanneke, Zeppelin Reizen, enquête Sterren in het Park,… Onze hub heeft twee grote opdrachten gekregen van Toerisme Vlaanderen, en 1 grote opdracht van BEFEB: een enquête voor escape rooms. Toerisme Vlaanderen neemt om de 2 weken bij 1200 mensen hun enquête af over de reisintenties van de mensen voor deze zomer. Wij krijgen om de 2 weken een wave van deze enquêtes binnen. Al deze enquêtes gaan wij analyseren en in een rapport samenvoegen. Bij de tweede opdracht van Toerisme Vlaanderen zijn we de cijfers van de aankomsten, overnachtingen en logies aan het analyseren van 2005 tot en met 2018. Als er grote verschillen zijn bij bepaalde jaren, gaan we op zoek naar de oorzaak hiervan. Dit gaan we mooi weergeven voor op de site van Toerisme Vlaanderen. We hebben een enquête afgenomen voor BEFEB; dit gaat over escape room. We hebben bij de mensen een enquête afgenomen om te zien wat hun intenties zijn na Covid-19. Hier hebben we een grote analyse van gemaakt en in een rapport samengevat.

Enquête Chiro Negenmanneke

We hebben een enquête moeten opstellen voor Chiro Negenmanneke. Dit is mijn persoonlijke Chiro dus ik heb hier de leiding bij gekregen. We hebben hier samen aan gewerkt met Angélique, Lotte en Daphné. De vragen zijn opgesteld geweest door iedereen, dit is ook vertaald geweest naar het Frans. Doordat dit mijn eigen Chiro is, kon ik heel goed aanvoelen en meegeven wat perfecte vragen waren en welke iets minder relevant waren. De enquête ging over de communicatie tussen de ouders en de leiding en als laatste over het zomerkamp. Hier wilden we de mening van de ouders weten door al de gebeurtenissen met Covid-19.
We wachten nog enkele dagen vooraleer we deze gaan afsluiten en om te eindigen gaan we deze enquêtes analyseren.

Stage heeft een hele onverwachte wending genomen door Covid-19, maar ik ben er van overtuigd dat deze stage zeer leerzaam is en dat we op een andere manier ook bezig zijn met toerisme. We werken samen met echte toerismebedrijven en op deze manier dragen ook wij een steentje bij om hun te helpen in deze moeilijke tijden.

-Annabelle De Vogelaer

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven