Passagiersvliegtuigen worden vrachttoestellen

De vrachtsector draait op volle toeren, door een stijging van de vrachtprijzen. Belgische luchtvaartmaatschappijen spelen hier maar al te graag op in nu ze geen toeristen kunnen vervoeren. Op volgende vrachtroutes zijn er momenteel passagiersvliegtuigen actief.

Air Belgium vliegt met zijn drie A330-300’s tussen België en Azië. Het eerste traject is van Brussel naar Phnom Penh in Cambodja. Het tweede vertrekt vanuit Luik of Brussel naar Jinan in China met een tussenstop in Krasnojarsk in Rusland. De toestellen vliegen leeg naar daar en komen vol vracht terug.

Brussels Airlines vliegt sinds vorige week vanuit China, Guinee en Ivoorkust naar België. De twee A330-300’s die hiervoor gebruikt worden, zullen de komende week nog vier keer van het Oost-Chinese Qingdao naar Brussel vliegen. De andere bestemmingen waar de maatschappij actief op is zijn: Conakry in Guinee en Abidjan in Ivoorkust.

Tot vorige week voerde TUI fly België, op vraag van de Duitsers, vluchten uit tussen Shenzen en Hannover via Seoul. De twee B787’s die hiervoor werden gebruikt, hebben o.a. al mondmaskers vervoerd. De dozen werden op de passagierszetels gestapeld en in de overhead bins gestockeerd.

Journalist: Waerzeggers, B.
Taalredacteur: Janssens, A.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven