To eat or not to eat? That’s the question

Geef toe, je laatste dagen en weken werden gedomineerd door 2 zaken. Jij die de koelkast 588 keer per dag afschuimt en jij die 588 keer naar je horloge kijkt. Niet om te weten hoe laat het is, maar om te zien wanneer je de laatste keer gegeten hebt. Wat een half uur geleden bleek… een omelet met 6 eieren… een halve kilo champignons… 3 tomaten en mogelijks een half brood. Uiteindelijk, wat maakt het uit? De quarantaine zal nog eventjes duren en onze beachbodies kunnen we gerust uitstellen naar zomer 2021. 

Om die avonturen naar de frigo toch net iets spannender te maken geef ik je snel wat ideeën voor gerechtjes waarbij het water je uit de mond zal lopen. 

een frisse lentesoep met courgette en prei

Groenten snijden, een lekkere bouillon maken, allemaal samen in een grote kookpot doen en afwerken met peper en zout. Kan het nog gemakkelijker?

Koffiekoeken vers van de pers… Of in dit geval de diepvries

Heb je er als kind altijd al van gedroomd om bakker te worden? Ben je het beu om elke zondag vroeg op te moeten staan om toch nog je favoriete koffiekoeken te krijgen?  Wil je een hele dag in je pyjama rondlopen terwijl je huis een oase is van bladerdeeg, chocolade en kaneel? 
Simpel! Ga naar de supermarkt en in de diepvriesafdeling vind je hele zakken vol koffiekoeken. Het kost je amper een cent en het enige wat je ’s ochtends nog moet doen is ze een kwartiertje in de oven steken.

Bron: N. De Moor, eigen gebruik

Een dessert voor koningen en keizers, tiramisu

Al van jongs af aan ben ik een enorme fan van tiramisu. Die van de winkel kon er wel in maar toch was er altijd eentje de beste, die van mijn moeder. Haar persoonlijke touch bij dit recept stond dan ook stiekem aan de oorsprong van mijn alcoholverslaving. Ze maakte hem enkel met Amaretto en niet met koffie. En laten we eerlijk zijn, niets zo lekker als een zelfgemaakte tiramisu die een nachtje in de koelkast gelegen heeft. De koekjes zijn allemaal doorweekt en je 4-uurtje voert je samen met een tasje verse koffie of thee naar de 7de hemel. 

De zon in je gezicht gaat beter met een screwdriver in je maag

Bron: N. De Moor, eigen gebruik

Ik heb het al verklapt in de titel maar de perfecte cocktail tijdens deze zonnige dagen is de screwdriver. Waarom? Wel omdat hij zeer gemakkelijk te maken is. Wodka, sinaasappelsap en klaar. Technisch gezien is het zelf geen cocktail want daar horen 3 ingrediënten in te zitten. Afwerken kan gerust met een hoekje sinaasappel maar nog beter is gewoon een tweede glaasje maken. 

Geschreven door N. De Moor

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven