Stage lopen tijdens corona? Het kan!

Stage lopen in tijden van corona als student toerisme -en recreatiemanagement? De toerisme -en recreatiesector ligt bijna volledig stil. Kunnen studenten dan wel nog een stage lopen? Ja hoor, het kan.  De Erasmushogeschool ging creatief te werk en zocht naar een oplossing voor de studenten.

March 2nd, the start of 16 weeks of internship for third-year tourism-students at the Erasmus university college in Brussels. Their field of study says it all, these students have travel, experience and discovery written all over. The students went all around the world in a quest for the best internship. Some students went to Costa Rica, Ecuador, Uganda, South Africa, Thailand… and some were eager to start their internship in their home country of Belgium.

Naast de derdejaars waren er ook nog de tweedejaars van wie de stageperiode van 8 weken normaal begon op 27 april. Omdat er enorm weinig werk is in de sector, werden veel stages stopgezet en afgelast. Het was dus aan de school om een nieuw project te lanceren zodat de studenten hun stageperiode toch nog tot een goed einde zouden kunnen brengen en vooral zodat de derdejaars zouden kunnen afstuderen. En dat is wat de school heeft gedaan. In een mum van tijd was het stageproject ontstaan.

But what exactly is keeping me busy?

The project is divided into several central themes. I myself am part of the TRM Bulletin, the press agency set up for the internship. The TRM Bulletin focuses on hot news that speak on the tourism and recreational sectors problems and responses regarding the coronavirus. Simply put, we look for news that applies to the sector and write an article about it. But not only do we provide our readers with the latest news, we also share blogs and other posts on our bulletin website. The key aspect in every article we write, is that tourism and the coronavirus have to be the centrepieces of the articles.

Hoe ziet mijn dag eruit?

8.30 uur. De wekker gaat. Ik draai mij nog even om alvorens ik opsta. Van zodra ik de moed heb gevonden om op te staan, duik ik met mijn hoofd in de kranten. Ik lees mij in zoveel mogelijk kranten in. Van zodra ik volledig op de hoogte ben van het nieuws van de dag, kies ik er een thema uit dat me het meeste aanspreekt. Hierover schrijf ik dan een artikel. Dit doe ik door verschillende kranten als bron te gebruiken maar bijvoorbeeld ook door een bijhorende website over het onderwerp te raadplegen. Eens ik klaar ben met mijn artikel, laat ik het nalezen door één van mijn collega’s. Na het nalezen is mijn artikel klaar om op de TRM Bulletin te verschijnen! Via een programma genaamd WordPress plaats ik mijn artikel in de gebruikelijke lettertypes en vormen. Als laatste zoek ik naar een aantrekkelijke foto. En voilà, een nieuw artikel staat op de TRM Bulletin!

Journalist: Staessens, C
Taalredacteur: Janssens, A

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven