Optimistische vrijdag

Het coronavirus brengt veel slecht nieuws met zich mee. Om de week een beetje luchtig af te sluiten kan je deze goed-nieuws verhalen van over de hele wereld eens lezen.

One World: Together at home

Op 18 april zal er een live concert, georganiseerd door Lady Gaga en de Global Citizen organisation, gestreamd worden. Het concert is “One World: Together at home” genaamd en je zal performances van Lady Gaga zelf, Billie Eilish, Stevie Wonder, John Legend en veel meer gekende artiesten kunnen zien.

Met dit concert willen ze de stemming van de mensen thuis verbeteren en het medisch personeel bedanken. Zo hebben zowel Gaga als de organisatie 35 miljoen pond opgehaald voor de “World Health Organisation”.

De uitzending zal gepresenteerd worden door talkshowpresentatoren Jimmy Kimmel, Stephen Colbert en Jimmy Fallon met het gezelschap van personages uit “Sesamstraat”.

Run For Heroes

Een organisatie genaamd “Run For Heroes” werd opgestart om mensen aan te zetten om 5km te wandelen, lopen of fietsen en 5 pond te doneren aan NHS Charities Together. Deze organisatie steunt NHS medewerkers die COVID-19 patiënten verzorgen. Sinds de opstart door Olivia Strong uit Edinburgh op 28 maart, hebben al duizenden mensen van over heel de wereld gedoneerd en momenteel hebben ze al £239,000.89 (10/04/2020) ingezameld!

Cooper daily jigsaw challenge

The Cooper Gallery, een museum in Barnsley, Verenigd Koninkrijk; heeft zijn schilderijen omgetoverd tot puzzels en moedigt mensen aan de dagelijkse geüploade puzzels in elkaar te steken. Het initiatief, “Cooper daily jigsaw challenge” genaamd, kan worden gevonden op de officiële website van het museum. Mensen van over heel de wereld nemen het tegen elkaar op en andere musea maken zich klaar om dit voorbeeld te volgen.

Hotels openen deuren voor daklozen

De richtlijnen zeggen: “blijf thuis en behoud een afstand”, dit is natuurlijk niet echt mogelijk voor de daklozen. Om hier iets aan te doen zijn er overal ter wereld hotels die hun kamers aanbieden. Deze mensen hebben namelijk ook recht op bescherming. Het Brugs hotel “t’Putje” is hier een voorbeeld van.

Virtuele vakanties

Gecancelde vakanties, verveeld in ons kot en dromend over de wondermooie bestemmingen die we momenteel geen bezoekje kunnen brengen. Daar vonden volgende organisaties iets op. YouVisit voorziet een 360°-virtual tour in Machu Picchu, een tour langs The Great Wall of China… Ook de website van National Park Grand Canyon biedt je virtual tours, plattegronden en foto’s van het adembenemende park. Naast deze twee voorbeelden zijn er natuurlijk nog veel anderen. Ga in je zetel zitten en geniet!

Geschreven door A. Bauters

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven