10 dingen die je kan uitproberen tijdens de lockdown

Nu we allemaal reeds 2 weken in quarantaine zitten, begint de verveling bij iedereen wel stilaan toe te slaan. Dat recept dat je onlangs tegenkwam is uitgetest en goedgekeurd, de beren in jouw omgeving zijn gespot, de grote lenteschoonmaak is al gedaan… Toch zijn er nog heel wat activiteiten die je kan doen terwijl je binnen zit. De hele dag Netflix kijken begint na een tijdje wel te vervelen. Dus is het tijd om wat creatiever aan de slag te gaan! 

Do it yourself

Wat dacht je van DIY-projecten? Zondag 10 mei is het Moederdag en nu je toch wat tijd te spenderen hebt kan je zelf een cadeau maken zo kan je een gedichtje maken. Of wat dacht je van een schilderij? Dan komen de schilderlessen van Bob Ross toch nog eens van pas! 

Bron: Haiden Goggin

Klusjes

Zijn er nog klusjes die gedaan moeten worden? Misschien wel de klok verplaatsen, die nog op het winteruur staat? Of die lamp in de gang die nu toch wel eens vervangen moet worden? 

Boeken lezen

Bron: Skyline-photo

Je kan ook eindelijk de boeken in je kast eens beginnen lezen. Anders staan deze daar maar wat stof te vangen. Niets is zo leuk dan een volle boekenkast, waar je dan toch wat boeken van gelezen hebt.

Nieuwe hobby

Je kan met een nieuwe hobby beginnen. Hobby’s genoeg die je kan starten in je eigen huis. Denk maar aan breien of start aan het boek dat je al zo lang eens wilt schrijven. Haal die gitaar erbij en leer om je favoriete liedje te spelen. Tijd genoeg! 

Tuinieren

De lente komt er stilaan dichterbij. Misschien is het eens tijd om de tuin wat mooi op te ruimen. Dat onkruid van tussen de stenen halen, het gras afmaaien, de planten snoeien, … In een tuin is er heel wat te doen. Dan kan je na de quarantaine vrienden uitnodigen en gezellig in je mooie tuin een barbecue of tuinfeestje houden. Weer iets positief om naar uit te kijken!

Bron: summa

Videochatten

Je kan je grootouders helpen met videochatten. De oudere generatie zit nu het meest van ons allemaal in quarantaine. Het is dus het moment om hen te leren videochatten. Hier heb je wel de nodige dosis geduld voor nodig. Eens het hen gelukt is zullen ze nog zo blij zijn om je te zien!

Gezelschapspelen

Bron: Bill Branson – National Cancer Institue

Haal die gezelschapspelen van je zolder! Niets is zo leuk als met je gezin een leuk spelletje Monopoly te spelen! Met wat snacks erbij kan je er een hele leuke namiddag van maken. Kies wel de juiste persoon als bank, anders kan het spel snel afgelopen zijn.

Schattenjacht voor de kinderen

Maak voor kinderen een schattenjacht. Je kan kinderen op schattenjacht laten gaan doorheen de buurt. In plaats van een voorwerp te verstoppen, moeten ze op die plaats een selfie maken (om het contact met andere tegen te gaan) Als ze op de juiste plaats hun selfie gemaakt hebben krijgen ze bijvoorbeeld snoepjes.

Mondmaskers

Misschien is het tijd om eens te denken aan het maken van een mondmasker! We weten allemaal dat er een groot te kort is aan mondmaskers. We kunnen de medische mondmaskers beter voor het verzorgend personeel houden en zelf onze eigen maskers maken. Zo heb je in deze tijden iets leuk te doen en bescherm je jezelf en je gezin tegen het virus! 

Bron: EasyToSew – Youtube

Wat is belangrijk bij het maken van je eigen mondmasker?

  • Gebruik stof die je regelmatig op 90° kan wassen. Het best hiervoor zijn oude keukenhanddoeken, ze beschermen beter dan sommige katoenen stoffen.
  • Als je meer lagen stof gebruikt, ben je beter beschermd. Let wel op: door te veel lagen gaat het moeilijker worden om te ademen en is het masker niet meer comfortabel. 
  • Je kan ook filtermaterialen gebruiken in je mondmasker, zoals bv. een stofzuigerzak.
  • Het mondmasker mag niet te los zitten. Je bent het best beschermd als je met je mond en neus door de stof van je masker ademt. 
  • Ook met je mondmasker kan je best nog de voorzorgsmaatregelen hanteren. Je behoud best wat afstand en wast regelmatig je handen.
  • Eens je je masker wilt aandoen, was je best je handen grondig. Het beste is om je masker niet langs de binnen kant aan te raken.

Maar ook…

Het verplegend personeel heeft niet alleen nood aan mondmaskers, maar ook aan medische schorten. Zo heeft het Rode Kruis Halle een actie opgezet om medische schorten te maken. Heb je een naaimachine en tijd over? Het Rode Kruis Halle levert de stof die nodig is voor schorten van thuis uit te maken. Zo kan je het medisch personeel helpen vanuit jouw kot. 
Misschien heeft jouw stad wel een soortgelijke actie? Of kan je deze helpen opstarten. Het zorgend personeel kan nu al onze hulp gebruiken!

Maar het belangrijkste van allemaal: hou het gezond en blijf in uw kot! Want allen samen komen we uit deze Coronacrisis.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven