Abora Buenaventura by Lopesan Hotels

Hotelanimatoren blijven mensen thuis entertainen via Zoom

Al jaren ben ik erg getriggerd door hotelanimatie. De spelletjes, de shows, de sportactiviteiten, de muziek, het publiek, de groepssfeer, het programma, de context enzovoort spreken mij enorm aan. Om die reden volg ik verschillende organisaties via sociale media, die zich bezighouden met ‘tourist entertainment’ op populaire bestemmingen.

Door de coronacrisis werd mijn derdejaarsstage op de luchthaven vrij snel geannuleerd. Daardoor ben ik nu al meer dan een maand thuis. In het begin had ik het moeilijk met de quarantaine, omdat ik me niet zonder geldige reden buitenshuis kon verplaatsen. Nu heb ik mezelf voorgenomen om de volledige periode in beweging te blijven en een gevarieerd weekprogramma na te leven

Normaal gezien hou ik me nooit aan mijn goede voornemens, maar deze keer lukt het me wel. Doordat ik mijn stage online doe, kan ik mijn dag zelf indelen. Zo is het mogelijk om eens een halfuurtje iets anders te doen dan voor school te werken. In normale omstandigheden zou het me nooit lukken om sportieve activiteiten te doen op een schooldag. Daarnaast heb ik nu in het weekend geen schoolwerk, waardoor ik veel vrije tijd heb.

Een organisatie die ik al enkele jaren geleden heb leren kennen, is Acttiv. In normale omstandigheden zorgen de opgeleide animatoren voor het entertainment van hotelgasten op het vasteland en op de eilanden van Spanje. Als gevolg van de coronacrisis heeft de organisatie al haar buitenlandse werknemers vervroegd naar hun thuisland laten terugkeren (Acttiv, z.j.).

Animatieteam van Acttiv (Abora Buenaventura by Lopesan Hotels, z.j.)

Acttiv is, sinds de coronacrisis, met het initiatief #acttivtogether gestart. De organisatie biedt via livestreams een gevarieerd animatieprogramma aan. Enkele geliefde activiteiten en spelletjes, die in realiteit ook zouden voorkomen, blijven behouden. Anderen werden omwille van de omstandigheden vervangen door meer toegankelijke activiteiten. Het aangepast programma bestaat uit brain fast, safe & fit (pilates, yoga, body pump, stretching, body toning…), dance en minidisco. Elke dag worden er via livestreams activiteiten georganiseerd. In het weekend is het aanbod wat beperkter. De activiteiten gaan altijd door via Zoom. De inloggegevens worden via verschillende sociale mediakanalen naar de buitenwereld gecommuniceerd. Op Facebook, Instagram en Twitter wordt elke dag voor het initiatief reclame gemaakt (Acttiv, z.j.).

Acttiv 2020
Alternatief animatieprogramma (Acttiv, 2020)

Tijdens de quarantaine, neem ik meerdere keren per week deel aan de online lessen. De activiteiten die mij het meest interesseren zijn yoga, dans, pilates, stretching, body toning enzovoort. Ik plan mijn pauzes op de tijdstippen wanneer de activiteiten doorgaan, zodat ik ook kan deelnemen. Ik vind het een goed initiatief, omdat het een houvast biedt in deze moeilijke tijden. Het is bijzonder dat hotelanimatoren de mensen thuis vermaken, want zo’n situatie kwam nog nooit eerder voor. Deelnemen aan een activiteit via livestream voelt anders aan dan in realiteit, maar het enthousiasme van de animatoren doet wonderen. Althans, ik ben hierdoor super gemotiveerd.

Tijdens de lockdown geven zulke initiatieven mij een energieboost. Het is fijn wanneer ik andere mensen zie bewegen. Ook mijn gemoedstoestand is enorm verbeterd, want door het menselijk contact voel ik me betrokken. Daarnaast heb ik elke dag weer iets om naar uit te kijken. Ik ben iemand die mijn vrije tijd graag zinvol besteedt. Voor mij zijn het alvast ideale anti-verveel activiteiten, omdat ze me aanzetten om in beweging te blijven. Bovendien zijn ze ook nog eens quarantaine-proof (Acttiv, z.j.).

Het alternatieve animatieprogramma is zowel voor jong als oud. In de voormiddag zijn er spelletjes en activiteiten voor jongeren en volwassenen. ’s Avonds om 18.00 uur is het minidisco voor de allerkleinsten. De animatoren zijn speciaal voor hen verkleed en vrolijk geschminkt. Alle sessies gaan door in het Spaans en Engels. Tijdens de activiteiten is er veel interactie tussen de entertainers en de deelnemers. De begeleiders stellen vragen aan de participanten over het land van herkomst, de gesproken talen, de leeftijd, het niveau enzovoort (Acttiv, z.j.).

In realiteit is er na de minidisco een diploma-uitreiking. Normaal gezien zouden de deelnemers, die doorheen de dag een spelletje wonnen, hun diploma ter plaatse ontvangen. Ook nu kunnen participanten nog altijd een diploma bemachtigen, door een foto van zichzelf op sociale media te plaatsen met #acttivtogether (Acttiv, z.j.).

Acttiv 2020
Online dansles op Zoom (Acttiv, 2020)

Journalist: Sarah Van Casteren Taalredacteurs: Hayk Sahakyan en Marika Temmerman

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven