3 april: Keep moving, zelfs tijdens corona

2020 start in mineur. Corona zorgt massaal voor het uitstellen en annuleren van concerten en optredens. Niet enkel de muziekindustrie valt ten slachtoffer van de pandemie. Films, tentoonstellingen maar ook de sportwereld wordt aangetast. Voor het eerst sedert de Tweede Wereldoorlog gaat een editie van de Olympische Spelen niet door. Deze wordt uitgesteld naar 2021, meer concreet zullen de Spelen verplaatst worden naar 23 juli 2021. Wel blijft de originele naam behouden: Tokyo 2020. (vrtnws, 2020)

Gent-Wevelgem
Bron: Ducroquet, 2013

Voor de grote evenementen zal er getracht worden om een oplossing te vinden. Maar hoe zit het met onze Belgische evenementen? Klassiekers zoals Gent-Wevelgem, de Brabantse Pijl Cyclo, We Ride Flanders Cyclo en de Philip Gilbert Classic. Dit is nog maar de start van het wielerseizoen. Verder is er de 10 Miles van Antwerpen, het Belgische voetbal. De lijst gaat zo maar door en we beseffen allemaal diep in ons hart dat 2020 een serieuze klap zal zijn voor het Belgische sportleven.

We mogen het natuurlijk niet allemaal langs de negatieve kant bekijken. In deze bijzondere tijden staan er bijzondere mensen op om oplossingen aan te bieden. Golazo is zo’n groep mensen die echte sportfanaten en ook de recreatieve sportieveling onder ons een kans geeft om in beweging te blijven.

Golazo is een bedrijf dat al sinds 1990 sportevenementen organiseert. Zoals vele bedrijven zijn ze gestart met een klein team. Dit team groeide al snel uit tot een van de grootste sportevent organisatoren van de Benelux en omstreken. Met takken in Duitsland en Frankrijk heeft dit bedrijf overal in de sportwereld wel een vinger in de pap. (Golazo, z.d.)

Het concept dat Golazo op poten heeft gezet heet: “Keep Moving”. Keep Moving biedt virtuele sportevenementen aan waarbij iedereen met een smartphone aan kan deelnemen. Dit zijn evenementen die normaal in het echte leven zouden doorgaan maar nu iets flexibeler moeten zijn. Zo kan je in je eigen omgeving met voldoende social distancing van start gaan. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen deelnemen om zo de wedstrijd en de bijkomende uitdagingen te vervolledigen. Loopwedstrijden, koersen, alles is mogelijk. Je kiest zelf je uur, je locatie en je begint aan de wedstrijd. (Keep Moving, z.d.)

Het project is puur recreatief en vooral opgestart om de zorgverleners een duwtje in de rug te geven. Bij elke ‘challenge’ die een persoon haalt krijgt hij of zij een medaille die nadien via social media aan een zorgverlener kan gegeven worden. (Keep Moving, z.d.)

Weet je zelf niet meer wat te doen na dag 21 in quarantaine? Ga naar buiten en Keep Moving! Hou het veilig en voldoende afstand houden blijft de norm.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven