20 april: Liefde in tijden van corona: deze warme initiatieven maken het leven draaglijker in deze coronatijden

De coronacrisis brengt veel ellende met zich mee, maar het hoeft niet allemaal kommer en kwel te zijn. Crisissen halen ook het beste in mensen naar boven en dat is in Dendermonde, Buggenhout en Lebbeke merkbaar. Tal van inwoners steken de koppen bij elkaar en lanceren projecten en ideeën om deze periode iets dragelijker te maken.

Afhalen bij de horeca

Online bestellen is nu populairder dan ooit en dat merkt men ook in de horeca. Om een overzicht te krijgen van welke horecazaken afhaalmaaltijden of thuisleveringen aanbieden, hebben zowel Lebbeke als Dendermonde een website opgericht. Lebbeke bundelt die horecazaken op www.lebbeke.be/afhaalmogelijkheden-tijdens-de-corona-crisis en Dendermonde doet dit op www.dendermonde.be/steun-onze-lokale-horeca. Ook Buggenhout doet mee, hopende de lokale ondernemers een extra platform te kunnen geven. Het overzicht is te vinden op www.buggenhout.be/buggenhout-steunt.

Openluchtmuseum

Evy Bosman, kunstenares en leerkracht aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten KASK in Dendermonde, lanceert het idee om van Dendermonde een openluchtmuseum te maken. “Er is niets meer open, zelfs een museum bezoeken is momenteel niet meer mogelijk”, zegt ze. “Maar we kunnen er wel voor zorgen dat iedereen nog kan genieten  van mooie of leuke kunstwerken. Als alle bewoners kunst voor hun raam aan de straatkant plaatsen, wordt de stad gewoon één groot openluchtmuseum.”

Bron: KASK Dendermonde

Geschreven door Gielen, L.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven