Nog even wachten om te ‘Fietsen door de heide’

Eind dit jaar, zal het derde fietsbelevingsproject van Toerisme Limburg de deuren openen. Dit project heet ‘Fietsen door de heide’. Het project zal spijtig genoeg enkele maanden later dan gepland van start gaan, met de voor de hand liggende reden: het coronavirus. In dit project is er een 300 meter lange fietsbrug gepland, maar ook deze loopt vertraging op door het coronavirus.

Fietsen door de heide zal een fietspad worden door het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen. Het fietspad zou dwars door de bos- en heidevelden getrokken worden van het enige erkende nationaal park van België.

Het eerste deel van de fietsbrug werd gebouwd in December en diende als teststuk. Sindsdien zijn er weinig werkmannen te bespeuren op de locatie. Dit is deels ten gevolge van het virus, maar ook deels omdat er niet gewerkt mag worden tijdens het broedseizoen. Dit loopt van half maart tot half juli.

Wel mag er gewerkt worden in de ateliers, en dat is waarmee de werkmannen bezig zijn. Zo zal, na het bouwverlof, de brug ter plekke gemonteerd worden. Als alles goed gaat zou de brug er tegen het einde van het jaar moeten zijn.

Toerisme Limburg heeft ook nog twee andere fietsbelevingsprojecten: ‘Fietsen door het water’ en ‘Fietsen door de bomen’.

Auteur: Janssens, A.

Taalredacteur: Waerzeggers, B.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven