5 verschillende manieren om je creativiteit los te laten

“Amai, ik verveel mij.” Een van mijn meest uitgesproken zinnen van de laatste drie weken. Ik heb mijn kamer opgeruimd, ik ben eens door mijn oude foto’s gegaan en heb een paar nieuwe receptjes geprobeerd. Wat nu?

Zelf zit ik nu al bijna drie volledige weken thuis. Met eerlijkheid kan ik zeggen dat ik mijn mama al heel wat hoofdpijn heb bezorgd dankzij mijn voortdurende geklaag over het feit dat ik niks te doen heb. Aangezien ik niet zou willen dat jullie mama jullie ook achterna zit met een koekenpan, heb ik hieronder vijf van mijn knutselprojecten opgesomd om de creativiteit te laten stromen! Aan alle mama’s: graag gedaan hoor!

Bron: H. De Wilder, eigen gebruik

1. Één van de basics: tekenen en schilderen

Het klinkt cliché, maar zeker nu het mooi weer is, moet je ervan genieten om buiten te zitten in het zonnetje en een paar toffe schetsen te maken. En wees niet bang om je tijd ervoor te nemen, daar heb je trouwens momenteel meer als genoeg van. Lukt het niet zo goed met potlood en gom? Doe eens zot en ga de uitdaging aan om een penseel op te pakken! Wat is het ergste dat er kan gebeuren? (Sorry mama’s)

2. Geef de bloempotten een kleurtje

Fleur misschien eens de fleur-potten op! Zie je wat ik gedaan heb daar? Fleur betekent bloem in het Frans en het gaat over bloempotten… Ja oké, je snapt hem wel.

3. Fotoboekje maken! Waarom ook niet?

Het kan haast niet dat ik de enige ben die ergens een overvolle schuif bezit met foto’s die ik OOIT in een fotoboek dacht te plakken. Ook kan ik niet de enige zijn die dit na vijf jaar nog steeds niet gedaan heeft… Misschien wordt het daar eens tijd voor!

4. Transformeer je kleren

Misschien kan je momenteel niet al je toffe outfits showen aan vrienden of familie. Je kan WEL die ene jeansshort die je al jaren niet meer draagt eens opfleuren. Beginnen kan je met een paar kleine aanpassingen zoals bloemetjes op de broekzakken om dan te eindigen met een complete transformatie. Want waarom ook niet?

5. Maak een sneeuwbol

Bron: H. De Wilder, eigen gebruik

Als het weer in België het verantwoord vindt om het in eind maart nog te laten sneeuwen, dan mogen wij het nu ook zelf een beetje laten sneeuwen. Een glazen bokaal, water en glitter (véél glitter) meer heb je hiervoor niet nodig!

Verveling weg? Misschien niet helemaal

Ik beloof je dat je met deze knutselprojecten veel tijd kan spenderen en tegelijkertijd ook leuke cadeautjes kan creëren. Misschien een cadeautje voor al die zenuwachtige moeders die nu zitten te zweten dankzij dit blogbericht… Bedankt en tot snel!

Geschreven door H. De Wilder

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven