Amuseer je met je vrienden tijdens de lockdown!

Iedereen heeft de woorden ‘ik verveel me’ al uitgesproken deze voorbije maanden. Het huis is al meerdere malen opgeruimd, je creativiteit is op en ja wil met je vrienden iets gaan doen. Helaas is dit nog steeds niet mogelijk ten gevolge van het coronavirus. Toch kan je je met je vrienden amuseren. Hieronder staan daarvoor vier leuke online spelletjes.

Risk Global Domination

Risk Global Domination, een oorlogsbordspel met als doel heel de wereld over te nemen. Aan de hand van een ingenieuze strategie en het maken van tijdelijke allianties kan je je doel bereiken. Dit spel kan, online, maximaal met 6 spelers worden gespeeld en duurt gemiddeld 30 minuten. Dit spel kan je ook downloaden als applicatie op je gsm.

Je kan dit spel spelen op ‘steam’ via de deze link https://store.steampowered.com/app/1128810/RISK_Global_Domination

 © Janssens Arno

Scribbl.io

Indien je op zoek bent naar een luchtigere game, dan is Skribble.Io misschien wel een game om jou en je vrienden. Met dit spel kan je je tekenkunsten delen met je vrienden terwijl zij hun best doen om te raden wat je aan het tekenen bent. Het spel bestaat uit verschillende rondes waarbij elke deelnemer één van de drie woorden kiest die hem worden aangeboden. Vervolgens is het aan die persoon om het woord te tekenen en aan je vrienden om het woord te raden. Het doel is om op het einde van het spel het meeste aantal punten te halen. Je kan het spel spelen in honderden talen en het is leuk voor alle leeftijden. Ook is het mogelijk om een aantal woorden zelf in de pot te gooien. 

Je kan dit spel spelen via de volgende link https://skribbl.io/

© Janssens Arno

De Weerwolven van Wakkerdam

Vervolgens is er een spel genaamd ‘weerwolven’. In dit spel krijgt iedereen een bepaalde rol. De rollen kunnen worden onderverdeeld in 2 grote groepen: de weerwolven en de dorpelingen. Het doel van de weerwolven is om alle dorpelingen te vermoorden en het doel van de dorpelingen is om de weerwolven te doden. Aan de hand van slimme leugens kan je je vrienden overtuigen dat je een dorpeling bent en kom je in de laatste ronde naar buiten als een weerwolf! Het spel is wel enkel in het Frans. 

Je kan dit spel spelen via de volgende link: https://wolfy.fr/play 

© Janssens Arno

De Kolonisten van Catan

Als laatste is een iets minder bekend spel, de Kolonisten van Catan. Dit spel wint aan populariteit en het is nu ook mogelijk om online te spelen. De bedoeling van het spel is om 10 punten te bereiken. Punten verkrijg je op verschillende manieren: door de langste straat te maken, steden en dorpen te bouwen of geluk te hebben en een puntenkaart te krijgen. Voor je het spel speelt, is het best handig om er even een handleiding bij te nemen om de werking van het spel goed onder de knie te hebben. Dit spel kan minstens 1 uur duren en garandeert een leuke avond met je vrienden!  

Je kan dit spel spelen via de volgende link https://colonist.io/

© Janssens Arno

Nu de maatregelen van de lockdown versoepelen, is het nog even op de tanden bijten voordat het leven opnieuw de normale gang kan gaan. Met deze 4 online spelletjes kan je toch sociaal blijven in deze onzekere maanden.  

Journalist: Janssens, A
Taalredacteur: Waerzeggers, B

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven