7 mei: Lokeren: op vakantie in eigen stad!

De veiligheidsraad heeft beslist alle grote evenementen te annuleren tot 1 september. Dit betekent deze zomer geen Lokerse Feesten en Fonnefeesten voor de stad Lokeren. Verder heeft de stad ook beslist alle publieke evenementen te schrappen tot 30 juni. De stad zet zich creatief in om haar andere toeristische troeven in de kijker te zetten.

De schepen van Toerisme Marina Van Hoorick (Open VLD) en het diensthoofd van Infopunt Toerisme Lokeren Ann Vervaet geven een overzicht van het nieuwe gerealiseerde aanbod voor de zomer. “Toerisme Vlaanderen heeft al bekendgemaakt dat ze de budgetten die zij dit jaar gingen gebruiken voor de promotie in het buitenland, nu zullen gebruiken voor promotie in Vlaanderen”, zegt Vervaet.

De stad legt haar focus voornamelijk op wandel -en fietsroutes en het watertoerisme. Momenteel is er door de Vlaamse Waterweg nog een verbod opgelegd voor plezierboten. De Durme en Moervaart kunnen terug bevaart worden vanaf dit verbod wordt opgeheven. De stad kan vanaf dan uitpakken met hun nieuwe peddelroute.

Vervaet vertelt dat deze initiatieven voornamelijk worden genomen om de Lokeraars te plezieren zodat ook zij kunnen genieten van de zomer in hun eigen stad. Verder willen ze ook de logiessector, de Lokerse streekproducten en andere toeristische stakeholders een duwtje in de rug geven. De wandel -en fietsroutes worden gepromoot aan de hand van een nieuwe campagne. Er worden wandelingen, fietstochten en boottochten georganiseerd onder begeleiding van een gids. “We gaan op zoek naar creatieve oplossingen die rekening houden met de coronamaatregelen: zo veel mogelijk buiten, in kleinere groepen, op verschillende tijdstippen, hopelijk toch ook al met de mogelijkheid om halt te houden in een drankgelegenheid.” Zegt Vervaet.

De stad publiceerde eerder deze week reeds een nieuwe wandelroute. De wandeling ‘in het spoor van je viervoeter’, een hondvriendelijke wandeling van 6,5km tussen Eksaarde en Daknam.

Verder heeft de stad nog enkele tentoonstellingen gepland en hoopt het zo snel mogelijk het stadsmuseum te kunnen openen waar men een tentoonstelling rond de Lokerse fotografie terugvindt.

Geschreven door Staessens, C.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven