Microsiervos, flickr 2015

De 7 ‘must-have’ apps tijdens het coronavirus

Stilaan begint de pandemie bij iedereen zwaar door te wegen. De bezigheden worden te repetitief en de inspiratie is weg. Het feit dat we daarnaast onze goede vrienden en familieleden niet meer wekelijks kunnen zien, maakt het ook niet gemakkelijker. Gelukkig leven we in de 21ste eeuw en is het gebruik van smartphones en dergelijke vanzelfsprekend. Meer en meer mensen gebruiken apps om met elkaar contact te houden en daarnaast zijn vele apps ook een goede bezigheid. Hieronder vind je een lijstje met de zeven leukste en veelgebruikte apps.

1. TikTok

Je hebt er vast wel al van gehoord, want TikTok is op dit moment de populairste app. Het is de perfecte app om verveling tegen te gaan. De app heette vroeger musical.ly en was toen al populair. TikTok is een app, waarmee je korte video’s van 15 tot maximaal 60 seconden opneemt. Ook veel beroemdheden gebruiken deze app.

TikTok (Google Play, 2020)
TikTok (Google Play, 2020)

2. Houseparty

Houseparty is een app waarmee je kunt videobellen, net zoals Skype en FaceTime. Deze app is minder geschikt voor vergaderingen maar meer voor het plezier. Houseparty geeft de optie om ondertussen spelletjes te spelen zoals Draw Something, Trivia, ‘Chips and Guac’ en ‘Wie ben ik?’. De app wordt ook gebruikt om gezellig te babbelen of te aperitieven.

3. Strava

De quarantaine is ook de perfecte gelegenheid om te sporten. Heel veel mensen maken hier gebruik van. Strava is de populairste sportapp, die je op dit moment kan downloaden. Het is handig wanneer je loopt of fietst, aangezien het heel je route, snelheid, afstand en de duur van je activiteit weergeeft.

4. Duolingo

Het bekende uiltje van de app Duolingo heeft iedereen al zien voorbijkomen. Duolingo is niet bekend geworden tijdens de pandemie, maar het is zeker een goede bezigheid. Met Duolingo kan je op een gemakkelijke manier verschillende talen leren.

5. Kerkdienstluisteren

In de lijst van de top 100 meest gedownloade apps, kan je deze app vinden. De kerkdiensten werden massaal afgelast, maar nu is er toch de ‘Kerkdienstluisteren’-app. Deze app biedt de mogelijkheid om al de diensten van de aangesloten kerken te beluisteren.

6. Tasty

Tijdens deze tijden, willen mensen ook hun culinaire talent verder ontwikkelen. Tasty is hiervoor de perfecte app. Tasty biedt veel gerechten aan in verschillende categorieën. Gemakkelijk om je volgende gerecht te kiezen!

Tasty (Google Play, 2020).
Tasty (Google Play, 2020).

7. Netflix

Natuurlijk blijft Netflix de allerbekendste app van deze lijst. Het is de perfecte app voor wie even wil uitrusten en van zijn dagje wil genieten. Op Netflix vind je veel nieuwe films en series. Voor elk wat wils.

Journalist: Githa De Jamblinne De Meux

Taalredacteurs: Hayk Sahakyan en Marika Temmerman

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven