Via Andrew Nash on Flickr

14 april: Lokale West-Vlaamse artiesten tegen corona

Muzikanten zetten door.

Ieper – Hoewel geen publiek is toegelaten, blijft ‘The Last Post’ onder de Ieperse Menenpoort verder gaan. Het coronavirus kan deze traditie dus niet stopzetten, maar er zijn weldegelijk aanpassingen gebeurd om alles vlot te laten verlopen. Zo mag slechts één klaroenblazer nog zijn dagelijkse hulde brengen aan de overleden slachtoffers van de eerste wereldoorlog. De Ieperse Isaac Delahaye, gitarist van de band ‘Epica’, betreurt dit enorm en wil de andere Ieperlingen en de Commonwealth War Graves Commision een hart onder de riem steken. Dit gevoel vertolkte hij in een prachtige akoestische versie van ‘The Last Post’ (Derycke, 2020).

Alveringem – Het muzikale duo ‘Lunacoustic’ wint aan bekendheid. Recent stonden ze met hun nummer ‘als het meezit’ in de Ultratop. De coronacrisis heeft ook op hun leven een grote impact, maar ze besloten niet bij de pakken te blijven zitten. Met hun nieuwe single ‘anderhalve meter’ brengen ze een heel intiem nummer, waarvan de videoclip door vrienden in Zweden opgenomen werd. ‘Anderhalve meter’ belooft een succes te worden en is te beluisteren via Spotify en iTunes (Krant van West-Vlaanderen, 2020).

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven