Pxfuel

13 april: Café Solidair: nu kopen, straks drinken

De horeca moet sinds eind maart noodgedwongen haar deuren gesloten houden. Dit heeft uiteraard nefaste financiële gevolgen voor de verschillende cafés. Daarom komt Alken-Maes met een initiatief om de getroffen zaken te steunen. Café Solidair vertrekt van het ‘pay it forward’-principe.

Via www.cafesolidair.be kan iedereen zijn favoriete café steunen door op voorhand een pintje te bestellen. De consument ontvangt in ruil een voucher, die hij kan gebruiken bij de heropening van het café. Dit initiatief zorgt ervoor dat de uitbaters over wat financiële hulpmiddelen beschikken om deze coronaperiode te overbruggen. Daarnaast kan de consument er ook voor kiezen om een donatie aan zijn stamcafé te doen, om hen een hart onder de riem te steken (Vanmarsenille, 2020).

Het volkscafé Tribunaal te Bilzen, besloot om deel te nemen aan het initiatief. “We zijn op de kar gesprongen, omdat we niets te verliezen hebben”, zegt Piet Panis (52), zaakvoerder van Tribunaal. De deelname blijkt succesvol. In een kwartier tijd had het volkscafé al 15 pintjes verkocht (Nees, 2020).

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven