Pikrepo

12 april: Landelijke Gilde organiseert raamzoektocht in de paasvakantie

Na de berenspeurtocht, wordt nu ook een paas-gerelateerde speurtocht voor kinderen georganiseerd. De Landelijke Gilde van Geetbets-Rummen houdt een raampaaszoektocht in de paasvakantie. Het initiatief staat volledig in het teken van Pasen en is in eerste instantie voor de kinderen uit de regio bedoeld. De organisatoren willen zo de verveling van de kinderen tegengaan en hen ook een beetje een vakantiegevoel bezorgen. (Dekeyzer, 2020; Pans, 2020; Weyens, 2020).

Op de Facebookpagina van de Landelijke Gilde werd een oproep gedaan aan alle inwoners, om tekeningen van paaseieren en paashazen zichtbaar voor hun raam te hangen. Geïnteresseerden kunnen sjablonen van Kathleen Amant (auteur en illustrator) online vinden. Die kunnen ze afdrukken en versieren. Daarnaast kunnen ouders van tevoren een deelnameformulier afdrukken, zodat de kinderen die tijdens de speurtocht kunnen gebruiken. Enkele participanten maken kans op een prijs, die ze na de lockdown in ontvangst kunnen nemen. De raampaaszoektocht start op dinsdag 7 april en loopt tot het einde van de paasvakantie (Dekeyzer, 2020; Pans, 2020; Weyens, 2020).

De Landelijke Gilde wil de inwoners tijdens de quarantaine uit hun kot lokken. Door de goede weersomstandigheden is het ideaal om eens een wandeling en/of fietstocht doorheen de eigen buurt te maken. Het initiatief is bedoeld voor ouders, die geen ideeën meer hebben om hun kinderen tijdens de paasvakantie bezig te houden. Door de nieuwe vrijetijdsactiviteit kunnen de kinderen zich bezig houden met hun eigen knutselwerkje of op speurtocht gaan. Tijdens de speurtocht bewegen de kinderen en kunnen ze hun energie kwijt. Daarnaast voelen ze zich ook betrokken bij het hele gebeuren. Op die manier kunnen families tegelijkertijd een frisse neus halen en een betekenisvolle invulling geven aan hun vrije tijd. Tot slot kan een buitenactiviteit ook de gemoedstoestand van vele mensen verbeteren (Dekeyzer, 2020; Pans, 2020; Weyens, 2020)

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven