8 april: “Limburg cultuurt” verzamelt en exposeert kunstenaars online

Door de coronamaatregelen is de cultuursector recht in het hart geraakt. De ene afgelasting na de andere volgde elkaar op. Door de oprichting van het digitaal platform “Limburg Cultuurt”, wil de Tongerse Stéphanie Poppe de Limburgse kunst- en cultuursector ondersteunen in coronatijden.

Op het digitaal verzamelplatform kan elke Limburger, die met eender welke vorm van kunst bezig is, terecht. Dit kan gaan van fotografie tot en met architectuur. Via de website kunnen de kunstenaars, geheel gratis, hun portfolio in de spotlights laten zetten.

Eén van de initiatieven dat het platform heeft uitgerold, is een heuse “Instagramexpo”. Van 4 tot en met 12 april worden, gedurende negen dagen, dagelijks drie beelden van Limburgse kunstenaars geplaatst op de Instagrampagina van Limburg Cultuurt. Dit om de kunstenaars nog meer in kijker te zetten.

Ook zal Limburg Cultuurt binnenkort een virtuele tentoonstelling op poten zetten, waarbij beelden van geselecteerde kunstenaars gepubliceerd zullen worden. Deze beelden zullen worden ondersteund met een woordje uitleg en links naar de websites en portfolio’s van de kunstenaars.

Kunstenaars kunnen hun kandidatuur indienen door een bericht te sturen via de website of via de Instagrampagina van Limburg Cultuurt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven