Onze persoonlijke quarantaine beleving

Beste lezer(s), 
Wij zijn Bianca, Vera en Helena. Alle drie laatstejaarsstudenten aan de Erasmushogeschool Brussel. Ongeduldig tellen we onze allerlaatste dagen af tot het afstuderen. Deze dagen worden nu wel een stuk langer door de quarantaine die ons leven momenteel overheerst. Uit de analyse van de fiets- en wandeltellers van Toerisme Vlaams-Brabant blijkt dat steeds meer mensen deze lange dagen recreatief gaan invullen. Zo beslissen een heleboel mensen, sinds de komst van het zonnige lenteweer, bijvoorbeeld te gaan wandelen en fietsen in eigen streek. Ook wij genieten momenteel van onze vrije tijd en we delen graag mee hoe wij die nu indelen… 

Mini-danssessie
Bron: V. Bikineeva, eigen gebruik
Bron: V. Bikineeva, eigen gebruik

Vera: Nu we de echte betekenis achter «blijf in uw kot» niet meer kunnen ontkennen, proberen we ook echt thuis te zitten. Hoe doen we dit? Ik probeer het vooral zo rustig mogelijk te houden. Dit houdt in dat ik mijn dagen in pyjama doorbreng en mijn bed mijn trouwe partner is. Uiteraard probeer ik het wel gezond te houden. Niet door middel van een dieet, maar wel door rekening te houden met mijn levensstijl. Ik wandel meer en laat mijn hond vaker uit, wat hem dan weer heel gelukkig maakt. Om de sfeer er toch wat in te houden, zorg ik dagelijks voor een mini-danssessie in mijn kamer. Elke avond zie je me ook aan mijn raam om 20:00 uur om de mensen in de medische sector te bedanken voor het mooie en harde werk dat ze leveren. Dat verdienen ze tegenwoordig meer dan ooit.

Bianca: Ik probeer mijn vrije tijd in te vullen door het uitproberen van nieuwe recepten en ik bak regelmatig iets lekkers. Ook Vera staat graag aan het fornuis. Mijn laatste creatie waren heerlijke brownies. Indien we niet in quarantaine waren, had ik jullie graag uitgenodigd om te komen proeven ? (Voor wat inspiratie voor nieuwe gerechten kunnen jullie bovendien vrijdag bij een nieuwe blogpost terecht!)

Naast koken merk ik dat ik opnieuw wat meer tijd heb om te lezen. Verder ga ik regelmatig met een vriendin, die hier in de buurt woont, wandelen. Uiteraard behouden we dan voldoende afstand! Ik kom op plekjes waar ik al zeker tien jaar niet meer ben geweest, terwijl deze zich nochtans op loopafstand van mijn huis bevinden. Ik kan iedereen aanraden om eens een wandeling te maken in je eigen buurt en zo in contact te komen met de natuur rondom je.

Vera’s oma
Bron: V. Bikineeva, eigen gebruik

Vera: De band die ik heb met mijn omgeving is vandaag sterker dan ooit. Ik zing met de buren door de tuinen heen en hou een babbel met mijn oma die tegenover mij woont (zie afbeelding 4). Verder maak ik dagelijks een rit met mijn elektrische step en ontdek ik spots waar ik na de quarantaine vast en zeker eens gezellig ga picknicken!

Bron: V. Bikineeva, eigen gebruik

Naast het culinaire gebeuren en ontdekken van de natuur brengt het coronavirus een golf aan creativiteit met zich mee. Dit heb ik vooral vorige week ondervonden, toen ik mijn broer hielp met het nabootsen van een schilderij van Belgische schilder René Magritte. Het resultaat is zeker geld waard (zie afbeelding 5). 

Helena: Na mijn vrije tijd enkel en alleen in te vullen met Netflix heb ik besloten het over een andere boeg te gooien. Wat kon ik nog meer doen? Ik wist het echt niet. De laatste drie weken lijkt het alsof het leven aan je voorbij gaat, alsof iemand vanboven even de pauzeknop heeft ingedrukt. Je zou bijna kunnen zeggen dat het lijkt alsof je leeft in… slow motion. Misschien wordt het tijd om dat letterlijk te nemen?


Wanneer het leven weigert zich verder te ontplooien zoals jij het zou willen, is het enige wat je soms kan doen je er gewoon bij neerleggen. Voor de mensen die graag recreatief hun camera boven halen is dit een perfect moment om de natuur in te duiken en prachtige foto’s vast te leggen! Dit zijn mijn tips: 

Speel eens met je eten! 

Bron: H. De Wilder, eigen gebruik

Dat je niet mag spelen met je eten, wordt ons vaak verteld door onze ouders. Maar wanneer je buiten zit, kan het een leuk idee zijn om eens wat leuke shots te nemen van je voedsel. Het enige wat je hoeft te doen is de sluitertijd van je camera op 1/1600 zetten en dan wachten op het perfecte moment. Je stoot iets om… KLIK! Daar is je toffe en originele foto! 

Tip: altijd handig om iets omver te stoten dat wel degelijk verpakt is! 

Gebruik je huisdier als model! 

Heb je niemand waar je momenteel coole foto’s van kan nemen? De meesten onder ons hebben thuis wel een gekke viervoeter (of een ik-weet-niet-hoeveel-voeter) rondlopen die je perfect kan gebruiken als model voor een paar grappige slow motion foto’s! 

Bron: H. De Wilder, eigen gebruik

Tip: niet te veel lachen met de foto’s… onze beestjes hebben ook gevoelens! 

Laat het maar eens goed stromen! 

Neen, ik heb het hier niet over tranen, al zouden sommigen wel een traantje kunnen laten tijdens het bekijken van de genomen foto’s van hun huisdieren. Ik spreek uiteraard over water! Als België bekend staat voor één ding, dan is het wel regen. Het zou me dus verbazen moest je nergens in de natuur een plas, een beekje of een vijver vinden. Gooi je frustraties eruit door een steen op het wateroppervlak te smijten en vergeet dan vooral niet je camera klaar te houden! 

Tip: de meeste camera’s zijn niet waterdicht, hé… 

Let it burn! 

Bron: H. De Wilder, eigen gebruik

Is het te koud om buiten op zoek te gaan naar een plas of een beekje? Blijf dan lekker binnen en neem een foto van de directe tegenstander van water; vuur! Steek je openhaard aan, neem een slok van je warme chocolademelk en maak je klaar voor een prachtige foto van dit wonderbaarlijke, doch gevaarlijke, element! 

Tip: laat alsjeblieft niets letterlijk afbranden… 

Heb je genoeg Avatar gespeeld of ben je een beetje getraumatiseerd door de slow motion foto’s van je dierlijke vriendjes? Ga er gerust op uit om zelf een paar nieuwe onderwerpen te vinden waar je te gekke foto’s van kan maken! Het leven zal vanzelf wel terug vooruit gaan maar tot die tijd? Gewoon relaxen en vertragen! 

Tip: leerkrachten! Wees vooral niet gegeneerd om dit tempo toe te passen op de gegeven taken ?

Zoals hierboven opgesomd, is het duidelijk dat de verveling nog niet te groot is en we ons wel steeds met iets kunnen bezighouden. Toch hopen we uit de grond van ons hart dat deze periode binnenkort achter de rug is en we kunnen terugkeren en naar ons dagelijkse leven. Hopelijk leert de huidige situatie ons iets bij en trekken we in de toekomst sneller aan de alarmbel om verstandiger om te gaan met dergelijke moeilijke situaties en voor het welzijn van onze planeet.

Geschreven door V. Bikineeva, B. Neskens & H. De Wilder

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven