7 april: Oudenaarde vol krijtpoëzie

Sinds een aantal dagen verschijnen in Oudenaarde krijtspreuken in het straatbeeld.

Het initiatief komt van Laura Van Poucke, de voorzitster van de Oudenaardse jeugdraad. Ze trekt dagelijks met krijt in haar zak door de binnenstad en schrijft hier en daar een inspirerende spreuk. Zo probeert ze op een eenvoudige manier de bevolking op te fleuren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Op sociale media krijgt ze positieve reacties. Sommigen noemen haar zelfs de staddichteres.

Momenteel zijn al een veertigtal tekstjes geschreven in Oudenaarde. Ook in het weekend van de Ronde van Vlaanderen is Laura verdergegaan. Zo hebben de boodschappen een dubbele betekenis gekregen. Enerzijds verwijzen ze naar Vlaanderens Mooiste, anderzijds naar de coronacrisis.

Wie op de hoogte wil blijven van de nieuwe ‘stadsdichteres’ van Oudenaarde, kan haar volgen via haar instagrampagina of via de Facebookpagina van Oudenaarde (Van Meer, 2020).

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven