5 april: Wanneer Corona hard toeslaat, slaan hotels dubbel zo hard terug

Hotels wereldwijd hebben het de laatste weken zwaar te verduren gekregen. Men dwong de deuren van hotels te sluiten en in spanning af te wachten tot deze crisis voorbijgaat. Toch zien we steeds meer hotels creatief uit de hoek komen en zichzelf aanpassen om hun steentje bij te dragen in deze moeilijke tijden.

‘T Sas te Brugge
Bron: Sir James, 2011

Aanzienlijk veel hotels besloten om op eigen houtje te sluiten, terwijl anderen tot op het laatste moment vochten om open te blijven. Als openblijven geen optie meer is, besluiten hotels zoals t’Putje in Brugge om hun accommodatie te gebruiken voor goede doelen. Het Brugse hotel opende zijn deuren voor mensen die gedwongen op straat moeten wonen en niet terechtkunnen bij ’t Sas, een opvangcentrum voor daklozen.

Tina Wijns, de algemene directeur van ’t Putje, verklaart dat ze elke dag nieuwe mensen mag ontvangen om hen een bed en een warm bad aan te bieden. “Ik werk al 46 jaar in de hotel business en heb nog nooit zo’n dankbaarheid meegemaakt, het is onwerkelijk”, vertelt de algemene directeur.

Niet alleen in België worden dergelijke initiatieven ondernomen door hotelketens. In Zwitserland besloot luxe hotelketen ‘Le Bijou’ haar appartementen aan te bieden voor een periode van telkens veertien dagen. Stel u voor, een luxe appartement waar men veertien dagen mag verblijven, met niemand in contact komt en toch kan genieten van roomservice en zelfs medische consultaties. Zou u dan ook niet liever voor deze soort quarantaine kiezen? Le Bijou zag een beangstigende daling in hun doorsnee kamerverhuur, terwijl de vraag naar de veertiendaagse verblijven bleef stijgen. Alexander Hübner, de oprichter van de keten, besloot daarom hierop in te spelen en zo de financiële gevolgen te beperken.

Logo Chelsea FC
Bron: Pixabay, 2020

In tijden van nood komen niet alleen de hotelketens met interessante initiatieven af. Ook befaamde Engelse voetbalclub, Chelsea FC, stelt eigen hotel ter beschikking voor het ziekenhuispersoneel van NHS. Het Millennium Hotel in Stamford Bridge zal vanaf nu beschikbaar zijn voor de medici uit noordwest Londen. De club zocht naar een manier om te helpen tijdens deze crisis. Aangezien het hotel toch geen klanten mag ontvangen, kwam men op dit mooi alternatief. Het besluit van de voetbalclub zorgde al snel voor vele positieve reacties op sociale media en motiveert wereldwijd andere bedrijven om ook uit te pakken met zulke ideeën.

De coronacrisis dwong alvast duizenden bedrijven wereldwijd om hun deuren te sluiten. Wat hierboven verteld is, toont hoe veerkrachtig de toeristische sector kan zijn. Deze inspanningen versterken zeker de wereldwijde eenheid. De constante stroom van positieve berichten vanuit organisaties zorgt voor moed en hoop om zich aan vast te houden. Deze acties glimmen fel in deze donkere tijden. Het wordt alsmaar duidelijker: «hoe harder Corona toeslaat, des te harder wij zullen terugslaan. »

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven