7 zaken die je in april in de tuin kan doen

Dat enorm veel mensen thuiszitten door de COVID-19 crisis is meer dan duidelijk. Containerparken hebben ellenlange wachtrijen. Van ’s ochtends tot ’s avonds is er altijd wel iemand zijn gras aan het maaien en tijdens mijn dagelijkse wandelingen heb ik nog nooit zoveel veranderingen gezien in de buurt. Ik had dan ook het briljante idee om eens aan m’n moeder haar oor te trekken en te vragen of ze geen tips had voor mensen die wat willen tuinieren. 

Hier volgt een korte lijst met enkele bulletpoints wat je precies kan doen in de tuin in april. Zit in deze lijst iets wat je aandacht trekt? Google de do’s en don’ts en maak van je tuin een pareltje.

Bron: Pixabay, z.d.

Klimrozen planten

Ben je het beu om naar die lelijke kale muur te kijken dag in dag uit? Ga naar je lokale tuincentra, koop wat klimrozen en fleur die muur eindelijk eens op.

Snoei uw siergras

Heb je in de tuin zo’n grote bundel siergras staan? Dan is april de perfecte maand om deze eens te snoeien. Je hoeft het gras zeker niet allemaal weg te gooien. Het past perfect als decoratie in een vaas op de keukentafel of op de schouw.

Let op het weerbericht!

In april kunnen we al genieten van zeer warm weer maar dat wil niet zeggen dat nachtvorst al volledig verdwenen is. Nachtvorst is enorm gevaarlijk voor jonge plantjes dus bescherming is key. Een rieten mand, een glazen stolp of voor laaghangende planten kan wat krantenpapier de nodige bescherming bieden.

Groenten die je nu in de moestuin kan planten

Sla, spinazie, tuinkers, wortels, bietjes, radijsjes, bonen, courgettes en pompoenen.

Zomerbollen planten

Ga naar je lokale tuincentra (diegene dat ook dierenvoeding verkopen zijn zeker geopend 😉) en vraag naar zomerbollen. Wat zijn zomerbollen? Enorm mooie bloemen die uit zuiderse streken komen maar geen vorst verdragen. Het fantastische hieraan is dat je ze deze zomer nog zal zien openbloeien.

Bron: Pixabay, z.d.

Maak een vogelhuisje

Er bestaat geen betere manier om buiten met je kinderen tijd te spenderen dan samen een mooi vogelhuisje bouwen. Hang het vervolgens hoog genoeg en uit het bereik van de buurman zijn kat zodat er zeker geen drama’s ontstaan.

Haal de barbecue boven

Na al dat harde werk heb je wel wat rust verdiend. Haal de barbecue van onder het stof en pluk de vruchten van al je harde werk.

Geschreven door N. De Moor

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven