Support the community

Al wandelend door de straten van Puerto Viejo, merk ik nog maar eens hoe stil het hier nu is. Het normaal zo drukke dorpje is leeggelopen vanaf het moment er gesproken werd over sluitende grenzen. De sluiting van restaurants, bars en souvenirshops volgde snel. Sommige restaurants bleven een langere tijd open in de hoop toch nog wat klanten te ontvangen. Die poging was tevergeefs en ook deze mensen werden verplicht hun deuren te sluiten. Eigenaars en werknemers werden van de ene dag op de andere voor onbepaalde tijd werkloos.

Niet enkel in Puerto Viejo maar overal ter wereld heeft de maatschappij die afhankelijk is van het toerisme het moeilijk. Hoe kunnen wij deze mensen nu helpen?

Take away

Sommige restaurants bieden in deze tijd massaal een “Take away”-optie aan. Hier kunnen we met z’n allen gebruik van maken. Zo blijven de restaurants van een inkomen genieten en steunen wij ondertussen de horeca.

Evenementen

Bepaalde evenementen zoals het ‘Festival van Vlaanderen’ bieden dan weer de mogelijkheid aan om een donatie te schenken in plaats van je geld terug te vragen. Evenementen en organisaties als deze kunnen zulke donaties ook echt gebruiken.

“Postpone, Don’t Cancel”

“Postpone, Don’t Cancel”

Had je een reis gepland maar kan deze niet meer doorgaan? Annuleer je trip dan niet maar stel ze uit naar een later tijdstip. Heel veel luchtvaartmaatschappijen en touroperators bieden die kans aan door middel van vouchers te voorzien die een jaar geldig zijn. Indien je voor zo’n voucher kiest, blijft het geld circuleren in het bedrijf en zijn ze dit niet kwijt maar kan jij wel nog steeds op reis. Ook de ondernemingen op de bestemming zelf zien je graag terugkomen. Denk maar aan de hotels, plaatselijke reisagenten, horeca bedrijven, enzovoort. Dan mogen we ook de receptionisten, de verkopers in souvenirshops, de gidsen, de marktkramers bij een toeristische attractie … niet vergeten. Al die personen die jou graag ontvangen tijdens je vakantie maar nu hun inkomen verliezen. Zij zien momenteel hard af van de situatie en kunnen alle hulp gebruiken na deze crisis. Zij zijn allemaal afhankelijk van ons, de toeristen.

De boodschap van de quote “Postpone, Don’t Cancel” is dus: ga niet vragen om een refund maar stel je vakantie uit. Indien je geen vakantie had gepland, kan je beginnen plannen vanuit “uw kot”. De toeristische sector zal ons meer dan ooit nodig hebben.

Bron: A. Bauters, eigen gebruik.

Geschreven door A. Bauters.
Puerto Viejo, 6 april 2020.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven