Pikrepo - Chocolate cupcakes on gray surface

Help!? Hoe overleef ik de zomer als alles afgelast is?

Het EK voetbal? Afgelast?! Rock Werchter? Afgelast?! Reizen naar het buitenland? Afgelast?! Het ene doembericht na het andere over onze Belgische zomer bereikt ons vandaag steeds meer. Het coronavirus houdt de wereld nog steeds in zijn greep en het ziet ernaar uit dat de corona-maatregelen nog een tijdje zullen aanhouden. Hierdoor staan we steeds dichter bij een zomer zonder massa evenementen, festivals en onze al dan niet geboekte reizen.

Daarnaast zitten we nu toch al even ‘opgesloten’ in ons kot. Ons huis is helemaal spik en span, de meeste klusjes zijn waarschijnlijk al de revue gepasseerd en de films en series die je ‘desperate needed to see’ zijn ondertussen ook al helemaal gebingewatcht. Nu rijst de grote vraag: hoe gaan we dit ‘overleven’?

Graag willen we jou een lijst met suggesties aanbieden om de zomer toch te kunnen overleven in deze bizarre tijden:

1. Bakken, bakken en nog eens bakken

Als er één ding is wat we tijdens deze ‘lockdown’ hebben gedaan, is het toch dat we massaal aan het  bakken geslagen zijn. De vele baksels zijn niet meer weg te denken op onze sociale media en dit zal deze zomer zeker niet veranderen.

We zitten in een nieuw seizoen en er zijn dus ook nieuwe producten om mee te experimenteren. Waarom zou je niet eens proberen om je eigen confituur of een eigentijdse versie van Tarte Tatin te maken? De opties zijn eindeloos!

Ondertussen duiken vele kookgroepen op via Facebook. Eentje dat ik zelf volg, is de “Libelle Lekker kookclub”. Deze kookgroep bestond al even, als navolging van het tijdschrift Libelle, maar is tijdens de coronacrisis enorm gegroeid.

Meer info vind je via: https://www.facebook.com/groups/libellelekkerkookclub/

2. Sporten

Hoewel de lockdown-maatregelen mensen enorm aan het sporten gezet heeft (of misschien niet?), zal je dit jaar je beach body waarschijnlijk niet in de picture kunnen zetten. Misschien is het tijd om toch eens na te denken om te gaan voor een heuse winterbody? Of toch je klaarstomen voor de zomer van 2021?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe dan ook blijft sporten gezond, zelfs in coronatijden. Nu de mooie dagen in het verschiet liggen, hebben we vaker de neiging om naar buiten te gaan. Maar laat dit nu net hetgeen zijn, wat we niet massaal mogen doen. Gelukkig zijn hier creatieve oplossingen voor.

Zo zijn er verschillende sport- en dansscholen die online hun diensten gratis aanbieden. Basic-fit, één van de grootste fitnesscentra van het land, daagt zijn klanten uit om mee te doen in hun Sweatpants challenge. Elke dag worden op de website nieuwe uitdagingen gepost, die de geïnteresseerden zouden kunnen doen. Daarnaast bieden ze voor hun leden ook virtuele groepslessen aan op hun intern videoplatform.

Doe je het liever rustig aan? Studio Zuid Leuven biedt live yogalessen aan op haar YouTube- en Facebookpagina. Meer info kan je vinden via volgende pagina: https://www.facebook.com/studiozuidleuven/

Lopen ( Daniel Reche via Pixabay, 2020)

3. Leer eens iets nieuws

Doorgaans hebben we in “normale tijden” niet veel tijd om onszelf verder te ontwikkelen. Vaak hebben we het gewoon te druk met werk of sociale activiteiten, waardoor we deze uitdagingen vaak links laten liggen. De coronacrisis is de uitgelezen kans om je horizon te verbreden. Droomde je er van om een instrument te leren bespelen of wil je je Spaans bovenhalen? Online vind je talloze cursussen en/of apps die je hierbij verder kunnen helpen.

4. Cocktails sippen vanaf je terras

De zomer betekent gezellig terrassen met vrienden of genieten van lekkere cocktails aan het strand. Helaas is dit niet meer mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Waarom dan niet proberen dat vleugje zomer naar je huis te brengen? Tijdens de crisis heeft het digitaal aperitieven zijn intrede gedaan en het zal zeker niet verdwijnen in de zomer. Haal je beste cocktail-skills naar boven, spreek online af met vrienden en geniet zalig van het zonnetje met een cocktail in je hand.

Mojito ( Marco Verch via Flickr, CC2.0) https://flickr.com/photos/160866001@N07/48428600231/

5. Je volgende reis al plannen

Ondanks het feit dat het niet mogelijk zal zijn om te reizen de komende maanden, betekent het niet dat we niet mogen blijven dromen. Blijf niet bij de pakken neerzitten en stel je toekomstige reis al samen. Veel reisbureaus en reissites bieden tegenwoordig tips & tricks aan om zo de wereld naar je woonkamer te brengen. Je kan bijvoorbeeld een travel bucketlist opstellen of eens een reisboek bestellen om inspiratie op te doen.

Keep it safe en blijf in uw kot!

Journalist: Chelsea Slegers

Taalredacteurs: Hayk Sahakyan en Marika Temmerman

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven